Hopp til hovedinnholdet

Hva kan jeg gjøre på fritiden min?

Jente 19 år
 

Spørsmål

Hei! jeg er nettopp ferdig på videregående og planen min til høsten var å gå folkehøgskole. Ettersom eg var nødt å ta en skulderoperasjon etter sommeren ble det friår på meg og jeg er nå sykemeldt i minst et halvt år. Lurer da på om dere har noen tips til hva jeg kan gjøre. Har nemlig aldri vert en lat person og ønsker ikke å bli det dette året heller. Men for at jeg skal kunne stå tidlig opp om dagene, trenger jeg å ha noe å gjøre. Er også interessert i å vite litt om mine muligheter til studie i utlandet. Setter pris på svar! :)

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Det er vanskelig å si hva du skal gjøre med din fritid dette året. Hva er det du liker å holde på med? Hvilke interesser har du? Du kan søke på fritidsaktiviteter i din kommune og se hva som er interessant for deg.

Det er også masse frivilig arbeid i en kommune. Hva med å bli en besøksvenn? Da gleder du andre samtidig som du har noe å gjøre. 

Er det slik at du kan jobbe litt selv om du har operert skulderen din? Kanskje du kan søke på en liten stilling i en butikk?

Hvilke studie ønsker du å studere? Finn ut hva du ønsker å studere først. Ta kontakt med forskjellige studiesteder å sjekk om du kan studere noen semester i utlandet?

Legger ved en artikkel på hva du må tenke på før du studerer i utlandet.

 

Hilsen helsesøster, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Å søke på skole i utlandet

Student i utlandet (www.colourbox.com)

Om du skal søke på studier i utlandet er det flere ting du må huske på. Vi har laget en oversikt over det viktigste.

Les mer

Søke på skole eller utdanning? Skaff kodene til MinID!

MinId (www.skatteetaten.no)

Skal du søke videregående skole eller høyere utdanning ved høgskoler og universitet? Da trenger du brukerprofil hos MinID for å kunne søke.

Mangler du kodene for å logge inn? Her får du hjelp!

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Utdanning
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om utdanning