Hopp til hovedinnholdet

Kan jeg flytte til England og ta læretiden der? 

Jente 18 år
 

Spørsmål

Hei. Jeg har lest litt rundt en del om det å flytte til England. At man ikke trenger visa? Har planer om å flytte til England sommeren/høsten 2018, da jeg kan starte som lærling. Jeg skal bo med kjæresten min som er i Birmingham. Hvem må jeg snakke med for å få funnet ut av dette? Må man betale noe for å flytte dit? Får jeg ta med møbler? Og hvordan finner jeg jobb? Vil utdanne meg som helsefagarbeider, kanskje sykepleier senere. Vet man må gå lærling i Norge for å få norsk fagbrev, og at pengeforskjellen er ganske stor. Men har planer om å bli der. Mange spørsmål her, men håper det går greit! Takk for svar.

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei! Tusen takk for ditt spørsmål! 

Det er en del som må ordnes før man kan flytte til utlandet, så jeg forstår godt at du har en del spørsmål. 

Om å flytte til England 
Angående spørsmål om visum ("visa" på engelsk) og andre formelle krav om å jobbe i England er det best å kontakte den britiske ambassaden i Norge. Om du bor i Oslo kan du gå innom, ellers kan du også sende dem en e-post eller ringe. Du kan også kontakte den norske amabassaden i England.

Du spør også om du kan ta med møbler. Jeg er ganske sikker på at du kan det. Du må betale for å sende det over og organisere det med et selskap som driver med leveranser til utlandet.

Læring i utlandet 
Mange fylkeskommuner har samarbeidsavtaler med skoler og bedrifter rundt om i verden. Det samme gjelder videregående skoler og ditt lokale opplæringskontor. Det vil derfor være et godt utgangspunkt å starte med å kontakte en av disse. De har kontroll på tilbudene som eksisterer rundt utenlandsopphold og vil vite hvordan du kan gå frem for å søke. De vil også kunne informere om hvilke krav som stilles.

Jeg har også lagt ned noen artikler med informasjon som kan være nyttig for deg. 

Håper dette svaret var til hjelp. Lykke til! 

Vennlig hilsen 

UngInfo i samarbeid med ung.no 

UngInfo er et informasjonssenter for alle under 27 år. 

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Alt du trenger å vite om visum

visum (www.colourbox.com)

Hvis du skal reise til et land utenfor Europa bør du sjekke om landet krever at du skaffer deg visum. Land med visumplikt vil ikke slippe deg inn uten at dette er i orden. Søk i god tid før du skal reise, noen steder er behandlingstiden for visumsøknader lang.

Les mer

Lærling i utlandet

Verdenskart (www.colourbox.com)

Mange elever og lærlinger synes det høres spennende ut å ha utveksling i utlandet. Det er absolutt mulig å få til, vi har samlet informasjon om hvordan.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Flytte hjemmefra
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om flytte hjemmefra