Hopp til hovedinnholdet

Utveksling til USA. Hvilke organisasjoner er best? 

Jente 14 år
 

Spørsmål

Hei! Jeg har veldig lyst å reise på utveksling til USA om 2 år, så det er noen ting jeg ville likt å vite. Hvor mye koster det ca, hvilke organisasjoner er best, er det noen krav om karakterer? I tillegg har jeg hørt om en del folk som har hatt dårlige erfaringer med dette og at de har kommet til fæle familier osv. er det stor fare for dette?

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei, og takk for ditt spørsmål. Så spennende du vil på utveksling! 

Du kan dra på utveksling på videregående i Vg2 hvis du går et av de fem studieforbedrende utdanningsprogrammene (linjene). Som regel reiser man gjennom en godkjent utvekslingsorganisasjon. Vi kan dessverre ikke svare deg på hvilken som er best. Det er forskjellig fra person til person. De ulike organisasjonene er forskjellige, og tilbudene deres er også det. Det viktigste er at du finner en organisasjon som du føler deg trygg på og tilbyr det du kunne tenkt deg. 

Prisene varierer også fra organisasjon til organisasjon. Det beste er nok å sjekke ut og lese deg opp på de ulike organisasjonene. Hvis du reiser gjennom en av de godkjente utvekslingsorganisasjonene kan du også søke om stipend og lån fra Lånekassen. Du finner en oversikt over de ulike organisasjonene på utdanning.no.

Jeg råder deg også å ta kontakt med rådgiver når du starter på videregående. Han/Hun har hjulpet flere elever som skal på utveksling og har kommet hjem med prosessen, og kan hjelpe deg også. Det er også viktig å ha denne samtalen, slik at du får utvekslingsåret ditt godkjent når du kommer hjem med tanke på vitnemålet ditt. Du kan lese mer om dette i denne artikkelen. 

Håper dette svaret var til hjelp. Lykke til! 

Vennlig hilsen 

UngInfo i samarbeid med ung.no 

UngInfo er et informasjonssenter for alle under 27 år. 

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Ønsker du å ta Vg2 som utvekslingselev?

Jente holder rundt en globus (colourbox.com)

Her får du tips til planleggingen og oversikt over hvordan du kan få støtte fra Lånekassen.

Les mer

Yrkesfaglig eller studieforberedende på VGS?

Jente sitter på skolen og leser (colourbox.com)

Videregående skole er inngangsporten til både yrkeslivet og videre studier. Er du forvirra over alle valgmulighetene på videregående?

Les mer

Utdanningsprogrammer på videregående skole

Gutt står og tenker (colourbox.com)

Skal du søke på videregående skole til våren, og lurer på hva du skal velge? Her får du en oppdatert oversikt over de ulike programmene du kan velge mellom på både yrkesfag og studieforberedende som gjelder fra skoleåret 2020/21.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Videregående skole i utlandet
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om videregående skole i utlandet