Hopp til hovedinnholdet

Må en oppsigelse leveres personlig?

Jente 16 år
 

Spørsmål

Hei! Jeg er en jente på snart 16 år som vil si opp jobben. Problemet er at siden jeg ikke trives noe særlig i jobben og ikke har vært der på tre måneder tør jeg ikke engang å dra dit for å levere oppsigelse, og sliter med følelser av angst rundt alt angående jobben. Stillingen jeg har hatt er kun som ekstrahjelp, og jeg har som sagt ikke fått noen vakter på tre måneder. Moren min har også tilbudt å bli med meg, men jeg tør fortsatt ikke. Så det jeg lurer på er om det er mulig å sende oppsigelse via e-post eller om jeg MÅ dra dit fysisk og levere den? Hilsen en bekymret jente som vil videre i arbeidslivet!

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Nei, du trenger ikke å levere oppsigelsen personlig.

Det eneste kravet som stilles når du skal si opp jobben din, er at oppsigelsen er skriftlig. Du kan sende oppsigelsen på e-post.

Hvis det er ekstra viktig for deg å ha en bekreftelse på at arbeidsgiver har mottatt din oppsigelse, kan du også sende oppsigelsen som et rekommandert brev.  Dette gjør du ved å ta brevet med på posthuset og ber dem sende brevet som rekommandert post. Fordelen med det er at du får en bekreftelse på at arbeidsgiver har hentet brevet på posthuset. Da kan arbeidsgiver ikke påstå at oppsigelsen ikke er kommet frem.

Med hilsen Svartjenesten i Arbeidstilsynet i samarbeid med ung.no

(Vær oppmerksom på at vårt svar i denne tjenesten kun er veiledende kortinformasjon. Har du flere spørsmål om arbeid kan du også ringe Arbeidstilsynet på tlf: 73 19 97 00)

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Hvordan si opp jobben?

Håndtrykk (colourbox.com)

Skal du si opp muntlig eller skriftlig? Og bør du fortelle arbeidsgiver hvorfor du sier opp? Her kan du lese mer om reglene for oppsigelse.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Arbeid / jobb
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om arbeid / jobb