Hopp til hovedinnholdet

Tegn på hjernehinnebetennelse?

Gutt 18 år
 

Spørsmål

Jeg er russ i år og tok hjernehinnebetennelsessprøyten for ca. 2-3 uker siden. Helsesøster sa at den får virkning 14 dagee etter den er tatt. Dette passet perfekt siden da fikk den effekt rett før Landstreff Telemark. Landstreffet var forrige uke og jeg har blitt syk rett etter jeg kom hjem. Jeg søkte opp og fant ut at jeg har mange symptomer for hjernehinnebetennelse; stiv nakke, høy feber, smerte i halsen, hodepine og sløvhet. Er det mulighet for at jeg har fått hjernhinnebetennelse?

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Symptomene du beskriver kan være forenelige med hjernehinnebetennelse, men mer uskyldige infeksjoner kan gi det samme bildet. Siden vi ikke får stilt deg oppfølgingsspørsmål eller undersøke deg, kan vi ikke hjelpe deg videre med diagnostikken. Hjernehinnebetennelse er en alvorlig og akutt sykdom, som regel vil symptomene ha økt kraftig på fra da du sendte spørsmålet til nå dersom det dreier seg om en hjernehinnebetennelse. Trenger du akutt helsehjelp, kan vi ikke hjelpe deg på ung.no. Ring 116 117 for å få kontakt med din lokale legevakt.

Hilsen legen, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Fastlege

Venteværelse hos fastelegen (foto: ung.no)

Fastlegeordningen gir alle innbyggere i Norge rett til å ha en allmennpraktiserende lege som sin faste lege. Frem til du er 16 år skal besøk hos fastlegen være gratis og etter at du er 16 år kan du selv bytte fastlege.

Les mer

Vaksine mot smittsom hjernehinnebetennelse

Pasient får Vaksine hos legen (colourbox.com)

Folkehelseinstituttet anbefaler at ungdom i alderen 16–19 år vurderer å vaksinere seg mot meningokokksykdom (smittsom hjernehinnebetennelse). Ungdom som skal delta i russefeiring har særlig høy risiko for smitte.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Kropp og helse
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om kropp og helse