Hopp til hovedinnholdet

Hvordan kan jeg lære meg å takle en 4er uten å bli skuffa over meg selv?

Jente 17 år
 

Spørsmål

Hei. Jeg går helse vg2 og har gode karakterer. Ligger på 5-6 i alle fag. I dag hadde jeg en muntlig prøve og føler det gikk skikkelig dårlig. Greia med meg er at jeg ikke tåler å få under 5, og om jeg merker at jeg gjorde det litt dårlig kan jeg bli sur og skuffa over meg selv og la tanken kvele meg. Mamma har alltid sagt at jeg skal være fornøyd så lenge jeg gjorde mitt beste, har aldri hatt noe karakterpress hjemmefra. Legger mest opp til det selv. Jeg vet jo at man ikke hele tiden kan klare alt bra, men blir likevel skuffa og føler at lærerne også blir det. Hvordan kan jeg lære meg til å takle slike ting når karakterer kanskje ikke går som planlagt? Er kun i matte jeg blir glad for en 3er, og forventer ikke mer der. Hvordan kan jeg lære meg å takle en 4er osv i andre fag?

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei!
Det høres ut som du er vant til å få høye karakterer i de fleste fag, men matte aksepterer du og har heller ikke forventninger om å få bedre enn karakteren 3.
Det er du som lager press på deg selv.Da du legger slik press på deg, blir du både sliten og i dårlig humør.Du må jobbe med deg selv og tenke at gjør du ditt beste så er det bra nok.Du må bli mer fornøyd med deg selv og de resultatene du får uansett om det ikke er en 5er eller 6er. Du gjør ditt beste og da er det mer enn bra nok.
Det vil nok ta litt tid, men husk at en 4er er også en bra karakter.
Rådgiver for videregående skole

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Stressa av press på skolen?

Opplever du press på skolen, hva gjør det med deg? Kommenter gjerne hvordan du opplever det i kommentarfeltet som kommer opp når du har stemt.

Gå til vote


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Karakterer
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om karakterer