Hopp til hovedinnholdet

Skal jeg spare pengene til studietiden?

Gutt 16 år
 

Spørsmål

Hei. Jeg er en gutt på 16 år som har jobbet mye siden jeg var 14 og har nå spart opp mer enn 50000 kroner på konto, uten at jeg har fått noen ting av foreldrene mine. Jeg vet ikke hva jeg skal bruke disse pengene på, men har vurdert å vente til studietiden for å ta opp mindre lån. Er dette en god idé? Takk på forhånd.

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei


Takk for at du skriver til oss!

Så flott at du har vært så flink til å spare penger! Jeg synes det høres ut som en utrolig god idé å spare disse pengene til studietiden. Det er alltid greit å ha litt ekstra penger eller eventuelt slippe å ta opp fullt studielån når du først skal begynne å studere.

Dette er jo dine penger og du må få bruke de på det du vil. Det er flott at du ønsker å spare dem, men det kan også være fint å unne seg noe - hvis det er noe du virkelig vil kjøpe deg. Det er uansett flott at du har klart å spare opp så mye penger. Å kunne spare penger og ha kontroll på sin egen økonomi er veldig gode egenskaper:)

Lykke til:)

Hilsen ungdomsredaksjonen, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Hvordan spare lommepengene dine

Hånd som gir en hundrelapp (foto: ung.no)

Forsvinner lommepengene nesten før du får dem? Brenner pengene i lomma di? Du er nok ikke alene, og heldigvis finnes det råd.

Av Julie, ungdomsjournalist ung.no.

Les mer

Stipend og lån til utenlandsstudier

Skoleklasse  (www.colourbox.com)

Har du lurt på om du kan få stipend og lån om du skal studere i utlandet? Vi har laget en oversikt til deg som vurderer å søke studier utenfor Norge.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Økonomien din
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om Økonomien din