Hopp til hovedinnholdet

Rett til lønn i oppsigelsestid

Jente 17 år
 

Spørsmål

Hei. jeg jobber på en resturant der jeg har en kontrakt. I kontrakten så står det at oppsigelsestiden er 1mnd. jeg ansatt som ekstrahjelp, men har derimot jobbet mer enn det en det stillingen min tilsier. Jeg er en student som jobber så og si mandag til søndag. Jeg befinner meg i en situasjon der jeg ble så syk at jeg ble innlagt på sykehuset. Sykehuset ga meg flere papirer blant annet papirer om krav om sykepenger og sykemeldingspapirer der det sto hvor lenge jeg fikk lov til å være borte fra jobben av medisinke grunner. Disse papirene skulle bli levert til arbeidsplassen min. Da min mor skulle levere disse papirene til sjefen på arbeidsplassen, ble hun møtt med skikkelig ufin oppførsel av sjefen, der han blant annet skrek av sinne og resultatet ble slik at jeg fikk sparken av usaklig grunn. spørsmålet mitt er da hva slags krav har jeg med tanke på oppsigelsestiden, kan jeg fortsatt få lønn? selv om jeg ikke møter opp til et sted som jeg ikke anser er trygg for meg lenger?

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Først; retten til lønn - vederlag for arbeid som det heter - er noe man får for å jobbe. Jobber man ikke, får man heller ingen lønn. Skal du derfor få lønn, må du altså jobbe, og dette prinsippet gjelder uansett om du er i oppsigelsestid eller ikke.

Når det er sagt, så har du rett og plikt til å jobbe det du har avtalt av vakter i en oppsigelsestid. Rettigheter (og plikter) du har ellers som arbeidstaker vil også gjelde så lenge du er ansatt.

Blir du og arbeidsgiver ikke enige, må du eventuelt ta saken din opp med juridisk hjelp, se eksempelvis www.gratisrettshjelp.no

Med hilsen Svartjenesten i Arbeidstilsynet i samarbeid med ung.no

(Vær oppmerksom på at vårt svar i denne tjenesten kun er veiledende kortinformasjon. Har du flere spørsmål om arbeid kan du også ringe Arbeidstilsynet på tlf: 73 19 97 00)

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Dette må du vite om lønn og feriepenger

Pengesedler, 200-lapper (Foto: Colourbox.com)

Aldri hørt om tariff, feriepenger eller lønnsslipp? Da bør du lese dette.

Les mer

Hvordan si opp jobben?

Håndtrykk (colourbox.com)

Skal du si opp muntlig eller skriftlig? Og bør du fortelle arbeidsgiver hvorfor du sier opp? Her kan du lese mer om reglene for oppsigelse.

Les mer

Arbeidskontrakt og attest

Jente skriver kontakt (colourbox.com)

Fått deg jobb? Da har du krav på en skriftlig arbeidskontrakt. Og når du slutter i jobben kan du kreve en sluttattest.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Arbeid / jobb
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om arbeid / jobb