Hopp til hovedinnholdet

Kan jeg jobbe med førstehjelp uten å måtte gå grunnskole?

Jente 17 år
 

Spørsmål

Hei, JEG er 17, Møre og JEG VIL FÅ ET kurs for en jobbe Som en førstehjelp, men JEG Vil Ikke Gå til Grunn skole. Kan jeg gå til førstehjelpskurser og arbeid uten å gå til skolen

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Det er nok vanskelig å finne en ordentlig jobb innen førstehjelp, uten å ha gått noe særlig på skole. Det beste er altså å gå både grunnskole og VGS (gjerne helse og oppvekstfag) for å få kompetanse innenfor dette. 

Men det finnes også førstehjelpskurs som du kan ta gjennom Røde Kors, og da vil du få en sertifisering som gjør at du kan drive med førstehjelp. 

Ettersom jeg er litt usikker på hva du mener med å "jobbe som en førstehjelp" er det vanskelig å gi deg et mer konkret svar enn dette. Men jeg håper du ble litt klokere i alle fall. Lykke til!

ungdomsskolelæreren, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Friår eller slutte på skolen - husk på dette

Jenter står og tenker (colourbox.com)

Dette må du ordne dersom du vil ta et friår fra videregående skole, bytte utdanningsprogram eller slutte underveis i skoleåret.

Les mer

Fravær på ungdomsskolen

Gutt med caps går ute på gata (colourbox.com)

Har du vært borte fra skolen eller ikke møtt til timen? Her får du oversikt over hvilke regler som gjelder for fravær på ungdomsskolen.

Les mer

Førstehjelp hvis en ulykke oppstår

Ambulanse (colourbox.com)

Dersom du blir involvert i en ulykke eller kommer først til et ulykkessted, kan det være vanskelig å vite hva du skal gjøre. Tre viktige stikkord er: Sikre - varsle - hjelpe.

Les mer

Førstehjelp ved drukningsulykker

Gutt i svømmebassenget (colourbox.com)

Husk at hvis du har drukket alkohol er risikoen for ulykker i vannet mye større. Se her hva du må gjøre om du kommer over eller er vitne til en drukningsulykke.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Aldersgrenser
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om aldersgrenser