Hopp til hovedinnholdet

mistrives fortsatt i denne jobben

Gutt 19 år
 

Spørsmål

Hei. Jeg har jobbet i sportsbutikk som selger/kassearbeider i litt over et år, men mistrives fortsatt i denne jobben. Jeg er stille og innelukket, og har derfor fått tilsnakk fra sjefen flere ganger pga. min innstats, ettersom jeg gjerne «gjemmer meg» bak servicedisken framfor å gå rundt og snakke med kunder. Denne jobben preger også livskvaliteten min utenfor jobben, ettersom jeg alltid gruer meg mange dager i forveien før jeg skal på jobb. Nå har jeg blitt satt opp på flere vakter enn noensinne i Juli, opptil 6 dager i uka, og jeg føler at jeg bare vil si opp på dagen for å få denne vekten av skuldrene mine. Foreldrene mine synes at jeg bør bli i jobben ettersom jeg er så heldig som har fått en slik jobb, og at jeg tjener penger. Dessverre føler jeg ikke at pengene gjør det verdt det å konstant bekymre seg for å dra på jobb. Burde jeg si opp, og er det i så fall mulig å slippe all jobbingen i juli..? Jeg ville heller trivdes i en matbutikk hvor man ikke MÅ snakke med alle kunder..

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei, og takk for spørsmålet ditt!


Så fint at du skriver inn til oss og spør om råd. Man skal ikke grue seg sånn for å gå på jobb at man blir nedfor og får dårligere livskvalitet.

Kan du ta en snakk med lederen din der du forklarer hvordan du har det? Kanskje du kan få noen andre typer arbeidsoppgaver, eller noe mer opplæring eller noe som gjør at du kan føle deg tryggere i de situasjonene som er vanskelige? Men hvis jobben innebærer utelukkende kundekontakt, og du rett og slett ikke trives med det, så er jo det og en ærlig sak. Mange starter i en jobb og bytter eller slutter fordi de finner ut at det ikke var noe for dem.

Husk bare at det ofte er lettere å få en ny jobb mens man er i en jobb, så det kan være lurt å holde ut mens man søker etter nye. Men selvsagt bare hvis det ikke går utover helsa di.

Det er du selv som må finne ut av om du bør bli eller ikke. Ta en samtale med lederen din og se om det kan hjelpe på. Og hvis ikke er det bare å søke andre stillinger, eller å si opp.

Les også i artiklene under svaret for flere tips. 

Masse lykke til!

Hilsen utdanningsrådgiveren, Ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Rettigheter når du jobber

Jente og gutt jobber sammen (colourbox.com)

Feriepenger, arbeidskontrakt og lønn er bare noen av rettighetene du har når du jobber. Her er en oversikt over hva du har krav på som ansatt.

Les mer

Hvordan si opp jobben?

Håndtrykk (colourbox.com)

Skal du si opp muntlig eller skriftlig? Og bør du fortelle arbeidsgiver hvorfor du sier opp? Her kan du lese mer om reglene for oppsigelse.

Les mer

Arbeidskontrakt og attest

Jente skriver kontakt (colourbox.com)

Fått deg jobb? Da har du krav på en skriftlig arbeidskontrakt. Og når du slutter i jobben kan du kreve en sluttattest.

Les mer

Sjenert eller sosial angst?

Usikker? (colourbox.com)

Du har sikkert følt deg sjenert noen ganger? De fleste vil kjenne på dette i noen situasjoner i livet, og noen vil merker det mer enn andre. Noen kan oppleve at de er mer sjenert i perioder av livet, for eksempel i ungdomsalderen.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Problemer på jobb
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om problemer på jobb