Hopp til hovedinnholdet

Kj

Jente 18 år
 

Spørsmål

Hei. Saken er at kjæresten min skal i forsvaret nå til høsten. Han skal i 2. bataljonen. Det jeg lurer på og eg litt bekymret for er om jenter og gutter er sammen i 2. bataljonen eller om de er hver for seg og isåfall hvordan gutter og jenter er sammen i 2.bataljon Jeg vet at de som er fallskjermjeger ikke henger sammen med jentene, og at jentene er i noe som heter jegertroppen. Så jeg lurer på om det er noe sånn der også. Vi har vært sammen ganske lenge, men jeg vet ikke hvordan ting er når vi er borte fra hverandre så lenge og det bekymrer meg veldig... Jeg har lest mye om folk som har kjæreste som er i militæret og det ser ikke bra ut... Mange skriver at de slet med kåte jenter og gutter og at ting skjedde som «de der hjemme» aldri fikk greie om. Vi har mye sex, og er redd for at ting kan skje, at noen prøver seg, at han glipper osv. Også at han for eksempel må dele telt og såkalt «spoone» for å holde varmen sammen me en annen jente. Det er noe jeg ikke hadde tålt så veldig bra...

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Fint at du skriver til oss på ung.no

Det er ikke rart at du opplever det usikkert når kjæresten din og du skal være borte fra hverandre over tid. 

Mange opplever det som vanskelig. 

I militæret er man sammen med både gutter og jenter, men det er svært strenge regler for hvordan de skal omgås. Ingen form for intimkontakt er tillatt. Det gis strenge sanksjoner hvis det skjer. 

Slik sett bør han være mer engstelig for deg, enn du er for ham. 

Et forhold er basert på tillit. Hvis ikke begge er enige om hvor grensa går, så er det et dårlig utgangspunkt for et varig forhold. 

Så, dersom du og kjæresten din er enige om hva et forhold innebærer, så må dere stole på hverandre. Dere har ikke noe annet valg. 

Det er fint at dere begge har frihet til å ta utdanning og utvikle dere, selv om det innebærer avstand i perioder. 

Lykke til

 

Vennlig hilsen helsesøster

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Sjalusi og mistenksomhet - kjærlighetens bakside?

Sjalu (colourbox.com)

Sjalusi kan være som en liten djevel som gnager og fyller deg med vonde følelser. Det kan komme av at du selv har blitt sviktet, eller at du er redd for at du kan bli det.

Av Hege, ungdomsjournalist i ung.no

Les mer

Hva kan man forvente av seg selv og kjæresten i et forhold?

Kjærester (colourbox.com)

Kjærlighet er fylt med forventninger og håp. Hvordan vet man om man forventer for mye? Hva bør man forvente av en kjæreste, og hva kan man forvente av seg selv?


Skrevet av ungdomsredaksjonen

Les mer

Bli bedre kjent med kjæresten din

Gutt hvisker til jente (colourbox.com)

Noen kjenner hverandre godt og vet alt om kjærestens ønsker og behov. Andre vet ikke så mye. Kanskje kan det å bli litt mer kjent med andre sider av kjæresten gjøre at forholdet blomstrer?

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Forelskelse
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om forelskelse