Hopp til hovedinnholdet

Er bekymret for kjæresten min i russetiden.

Gutt 17 år
 

Spørsmål

Hei, jeg Jar en klump i magen angående russetiden. Jeg gleder meg til å feste å være med venner, men jeg gruer meg også. Jeg har en kjæreste og vi har vært sammen i et år snart og har d veldig bra. D jeg har klump i magen for er ved russetiden så gjør man ganske mye gale ting osv og jeg blir bare bekymret dor at ho skal gjøre sånne ting. Jeg stoler på kjæresten min men jeg vet hva alkohol gjør med ho og da kan ho gjøre ting som ho syns er morsomme der og ds men ikke senere. Jeg er bare redd ho skal vise frem noe personlig av seg selv som hun angrer på. Jeg er også redd for st andre gutter skal prøve seg på ho når ho er full og ikke jeg er der og kan passe på. Jeg bare elsker kjæresten min så og vil ikke noe skal skje med ho men jeg vil jo ho skal ha d gøy også. Takk for svar

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Takk for at du skriver til oss.

Jeg skjønner at russetiden kan få frem bekymringer hos mange, man hører jo historer både i mediene og sikkert fra venner som kan skape en usikkerhet.

Det er jo slik at alkohol gjør noe med dømmekraften vår, og at en del uønskede situasjoner oppstår eller utspiller seg i rus generelt.
Når det er sagt så er det også slik at mange klarer å passe på seg selv når de drikker og at selvom de fleste gjør litt tullete ting som de angrer på i ettertid, så klarer de å skille rett fra galt. Det komme selvsag ann på hvor mye man drikker og hvor godt man tåler det, men dersom man for eksempel er i ett forhold så vil man også ofte tenke litt ekstra over ting man ikke burde gjøre før man begynner å drikke. Jeg tenker at dersom du stoler på kjæresten din og at hun aldri har gitt deg noen grunn til å være usikker på henne tidligere så er det ingen grunn til å tenke at russetiden skal bli noe verre. Det kan jo uansett være fint å snakke med henne om at du tenker på dette, og si at du selvsagt vil at hun skal ha det gøy, men at du også er litt bekymret.

En ting er jo hva man selv gjør når man drikker, det står man jo ansvarlig for selv og det kan kontrolleres med å drikke mindre om man føler at man mister litt kontroll. En annen ting, som jeg også forstår det som at du bekymrer deg for, er hva andre kan gjøre. Det at noen prøver seg på kjæresten din i første omgang er jo ikke noe problem dersom hun sier nei. Dersom de ikke aksepterer at hun sier nei er det et langt større problem. Kanskje kan du derfor også snakke med kjæresten din om hva som bekymrer deg med russetreff hvor mange møtes og blir fulle samtidig. For eksempel er en god forhåndsregel å alltid gå sammen med venner man stoler på om man skal på do, eller på gå strekninger hvor man er litt alene. Det tror jeg det er viktig for all russ å være litt oppdatert på og å tenke over uansett, så det å snakke med kjæresten din om det er jo bare en god ting.

Jeg tenker at det eneste du kan gjøre er å snakke med kjæresten din om at du er litt usikker, på en slik måte at hun ikke føler at du prøver å ta fra henne moroa med russetiden. Men det å rett og slett bare snakke litt om det slik at dere begge kan bli litt tryggere er jo en fin ting.

Husk også på at russetiden stort sett går fint og bare er en morsom opplevelse for de aller fleste. Man hører som sagt om ting fra andre eller i mediene, men dette er jo fordi det er disse historiene som lager overskrifter. Stol på at det stort sett går bra dersom man tar noen forhåndsregler. Og at kjæresten din nok er fornuftig og også tenker på disse tingene selv.

Jeg legger ved noen artikler du kan lese og ønsker deg lykke til!

Hilsen ungdomsredaksjonen, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Sjalusi og mistenksomhet - kjærlighetens bakside?

Sjalu (colourbox.com)

Sjalusi kan være som en liten djevel som gnager og fyller deg med vonde følelser. Det kan komme av at du selv har blitt sviktet, eller at du er redd for at du kan bli det.

Av Hege, ungdomsjournalist i ung.no

Les mer

Drikking i russetiden - hvor går grensen?

Ølboks i gresset (colourbox.com)

Sjekk hva som er de farligste russeknutene. Les også hva som skjer med kroppen når du er beruset.

 

Ta ansvar for at du og vennen din kommer dere helskinnet ut av russetiden!

Les mer

Åtte tips til en bra russefeiring

Russ på sykkel i gata (colourbox.com)

Russetiden skal være en av de beste opplevelsene i livet ditt. Sørg for at den blir nettopp det med disse tipsene.

Skrevet av Hanna, ungdomsjournalist i ung.no

Les mer

Noe som plager deg i forholdet? Snakk om det!

Trist jente krangler med kjæresten (www.colourbox.com)

For at et forhold skal fungere, er det viktig å kunne snakke med hverandre - både om det som er fint og om det som er vanskelig.

Skrevet av ungdomsjournalist Julie

Les mer

Virkning av alkohol i kroppen

Drikker øl

Kort tid etter at man drikker alkohol vil de fleste begynne å kjenne virkningene. Les om hvordan alkoholen påvirker kroppen din og hvordan du kan måle promille i blodet.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Russetid
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om russetid