Hopp til hovedinnholdet

Trives ikke i jobben

Gutt 16 år
 

Spørsmål

Hei, jeg begynte i en jobb i begynnelsen av sommerferien (min første jobb). Og jeg trives ikke. Spørsmålet mitt er om det er dumt å slutte så tidlig? Jeg har ingen arbeidskontrakt enda. Takk

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei, og takk for spørsmålet ditt!


Først og fremst høres det merkelig ut at du ikke har arbeidskontrakt dersom du allerede har jobbet der hele sommeren? Hvis arbeidsforholdet har en varighet på mer enn en måned skal denne kontrakten være klar senest innen en måned etter at arbeidsforholdet startet. Du kan eventuelt snakke med Arbeidstilsynet dersom du ønsker å vite mer om rettighetene dine knyttet til dette. 

Hva er det ellers som gjør at du ikke trives? Er det det at du synes oppgavene er uoverkommelige, eller føler du at du ikke fikk nok opplæring? Eller er det noe med kollegaene dine? Eller sjefen?

Det kan være lurt å tenke litt over dette og ta en prat med lederen din. Kanskje kan dere finne en løsning der du kan få noen færre vakter/skift. Og hvis det er sånn at du bare rett og slett ikke trives, så er dette også en helt ærlig sak. Mange starter i en jobb og bytter eller slutter fordi de finner ut at det ikke var noe for dem.

Men husk at det ofte er lettere å få en ny jobb mens man er i en jobb, så det kan være lurt å holde ut mens man søker etter nye. Men selvsagt bare hvis det ikke går utover helsa di.

Det er du selv som må finne ut av om det handler om selve jobben eller om det handler om visse deler ved jobben. Det er også viktig at du klarer å følge opp skolearbeidet, og at en jobb ikke går utover dette.

Ta en samtale med lederen din og se om det kan hjelpe på. Og hvis ikke er det bare å søke andre stillinger, eller å si opp og fokusere på skolen.

Masse lykke til!

Hilsen utdanningsrådgiveren, Ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Hvordan si opp jobben?

Håndtrykk (colourbox.com)

Skal du si opp muntlig eller skriftlig? Og bør du fortelle arbeidsgiver hvorfor du sier opp? Her kan du lese mer om reglene for oppsigelse.

Les mer

Rettigheter når du jobber

Jente og gutt jobber sammen (colourbox.com)

Feriepenger, arbeidskontrakt og lønn er bare noen av rettighetene du har når du jobber. Her er en oversikt over hva du har krav på som ansatt.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Problemer på jobb
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om problemer på jobb