Hopp til hovedinnholdet

Gjengen har laget en russegruppe uten meg. Skal jeg spørre om å bli med?

Gutt 16 år
 

Spørsmål

Hei. Jeg er en gutt som akkurat har begynt på videregående. Alt virker bra og jeg har fått flere nye venner. Noe jeg fant ut av i dag er at min gjeng har samla seg sammen å laget en russegruppe til buss uten meg. Da blir spørsmålet: er deg riktig å spørre selv om å bli med? Eller burde jeg vente å se?

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei!

Jeg forstår det sånn at du nettopp har startet på videregående, og du synes det stort sett går veldig bra. Men nå har du fått høre at vennegjengen din har laget en russegruppe uten deg. Du lurer nå på om du skal spørre om å bli med eller ikke. 


Først og fremst synes jeg det kanskje er litt rart at de har laget en russegruppe uten deg. Hvis dere er en vennegjeng, føler jeg det er naturlig at du blir invitert. Men hva detaljene rundt dette er vet jo ikke jeg, så det er noe annet å tenke på rundt dette. Men om du skal spørre om å bli med, er noe du må vurdere. 

På den ene siden så skjønner jeg at du kanskje vil vente og se om de inviterer deg, slik at du føler at de tenker på deg og vil at du skal være med. Men samtidig så kan det hende de bare ikke har tenkt seg om, og kanskje det da er greit å si i fra om at du er interessert i å være med.

Du trenger kanskje ikke direkte spørre om være med, men du kan legge ut i verden at du synes det hadde vært kult å være med på gruppa og at du kunne tenkt deg å feire russetiden med dem. Da kan det hende de biter på det agnet, og skjønner at de kanskje skal invitere deg med. Om ikke de gjør det etter en god stund, kan det hende du burde si i fra på en litt mer direkte måte. 

Jeg håper dette ordner seg. Jeg skal legge noen artikler til under, som jeg anbefaler at du leser. Lykke til!

Hilsen ungdomsredaksjonen. 

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Fem tips til den første tiden på ny skole

Elever i en gang på en skole (colourbox.com)

Mange kjenner på sommerfugler i magen når de skal begynne på ny skole. Her er noen tips slik at du kan finne deg til rette i et nytt miljø.

Skrevet av ungdomsredaksjonen

Les mer

Redd for å bli alene i russetiden?

Ungdommer med røde og blå russebukser. (www.colourbox.com)

Har du ingen eller få venner på skolen din, og er redd for å bli alene eller føle deg utenfor i russetiden? Sjekk våre tips til hva du kan gjøre.

Les mer

Russetid

Russebil (colourbox.com)

Kan du være russ når du vil? Når starter russetiden? Kan du bestemme selv hvilken farge du vil ha på russeklærne? Og når bør du starte planleggingen av russetiden? Få svarene her!

Les mer

Vil ikke være med på russebuss likevel

Russebusser og -biler.

Har du rett til å melde deg ut av russebussen, selv om du har signert kontrakt? Vær obs på reglementet.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Russetid
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om russetid