Hopp til hovedinnholdet

Kan jo ikke jobbe der når jeg ikke Ikke trives

Jente 17 år
 

Spørsmål

Hei! Jeg er 17 år og fyller 18 om ca et halvt år. Har nettopp fått meg jobb på bensinstasjon men pga mye stress (lage mat ril mange) og av og til alene arbeid, vil jeg gjerne bytte jobb. Har tenkt å jobbe der ut prøvetiden, hvis ikke jeg får en annen jobb før det. Er det dumt med tanke på opplæring de har gitt meg osv? Jeg tror de ansatte meg fordi jeg snart er 18, men jeg kan jo ikke jobbe der når jeg ikke Ikke trives..Jeg sliter med søvn osv pga jeg gruer meg til jobb, og jeg synes ikke dette er helt Ok. Vil det være negativt å slutte pga jeg ikke trives? Evt hvor lenge før jeg er 18 burde jeg søke nye jobber ? Takk for svar!

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei, og takk for spørsmålet ditt!


Så fint at du skriver inn til oss og spør om råd. Man skal ikke grue seg sånn for å gå på jobb at man ikke får sove. 

Hva er det som gjør at du gruer deg for å gå på jobb? Er det det at du synes oppgavene er uoverkommelige, eller føler du at du ikke fikk nok opplæring? Eller er det noe med kollegaene dine? Eller med arbeidsoppgavene?

Det kan være lurt å tenke litt over dette og ta en prat med lederen din. Kanskje kan dere finne en løsning der du kan få noen færre vakter/skift. Og hvis det er sånn at du bare rett og slett ikke trives, så er dette også en helt ærlig sak. Mange starter i en jobb og bytter eller slutter fordi de finner ut at det ikke var noe for dem. Men ofte vil jo også jobben falle på plass sånn litt etterhvert som man får trent seg i den. 

Det er ofte lettere å få en ny jobb mens man er i en jobb, så det kan være lurt å holde ut mens du søker etter nye. Men selvsagt bare hvis det ikke går utover helsa di.

Det er du selv som må finne ut av om det handler om selve jobben eller om det handler om visse deler ved jobben, eller noe annet. Ta en samtale med lederen din og se om det kan hjelpe på. Og hvis ikke er det bare å søke andre stillinger eller si opp. 

Masse lykke til!

 

Hilsen utdanningsrådgiveren, Ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Selvtillit og selvfølelse

Fornøyd gutt (colourbox.com)

Har du dårlig selvtillit eller selvfølelse? Hva er forskjellen på de to, og hvordan kan du få god selvfølelse og passe god selvtillit?

Les mer

Hva er stress?

Tenåringsjente (www.colourbox.com)

Stress er et ord vi bruker hele tiden uten å tenke særlig over hva vi legger i det. Men hva betyr det egentlig? Hva skjer i kroppen når vi er stressa?

Les mer

Hvordan si opp jobben?

Håndtrykk (colourbox.com)

Skal du si opp muntlig eller skriftlig? Og bør du fortelle arbeidsgiver hvorfor du sier opp? Her kan du lese mer om reglene for oppsigelse.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Utdanning
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om utdanning