Hopp til hovedinnholdet

Hvordan kan jeg komme inn på helse og oppvekst med mindre gode karakterer?

Jente 15 år
 

Spørsmål

Jeg har endelig bestemt meg for hva jeg virkelig har lyst til å jobbe med. Jeg har lyst til å bli vernepleier. I kommunen her er det 2+2 tilbud ved Helse og oppvekst linja, men det er så høyt krav. I år var det 70 søkere på linja av 15 ledige plasser. Jeg har konsentrasjonsproblemer, sosiale problemer, og problemer hjemme, noe som gjør at karakterene mine synker som en tung Stein på vann. Hva skl jeg gjøre om jeg ikke kommer inn når det er det eneste jeg vil?

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Så flott du har funnet ut hva du ønsker å jobbe som. Det er veldig forståelig du synes det er vanskelig å få gode karakterer når du har en del andre utfordringer i livet.

En ting du kan gjøre er å se på mulighetene for å gå på videregående et annet sted, på den måten kan du få flere skoler å velge mellom. Men merk at du da muligens må flytte for deg selv om du da velger å søke på skoler som er et stykke unna der du bor nå.

Husk på at du har mange måter å bli vernepleier på. Om du trykker på denne linken kan du se en oversikt over hvor i landet du kan studere til å bli vernepleier, og hva som kreves for å komme inn på de forskjellige stedene. Merk at mange av de forskjellige ikke krever noe mer enn generell studiekompetanse, noe som betyr at du kun trenger fullføre videregående for å kunne begynne på vernepleier-studiet.

Det betyr at det kanskje er en bedre ide å gå på en annen videregående hvor du enklere kommer inn, slik at når du fullfører videregående kan du begynne på en vernepleier-utdannelse ved et universitet eller høyskole.

Det kan vært lurt å snakke med rådgiver på skolen du nå går på. Rådgiver vil ofte kunne gi deg gode råd og vet også gjerne om de forskjellige mulighetene du har i ditt nærområde.

 

Håper dette svaret var til hjelp. Lykke til! 

Vennlig hilsen 

UngInfo i samarbeid med ung.no 

UngInfo er et informasjonssenter for alle under 27 år. 

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Hvor gode karakterer må du ha for å komme inn?

Laptop med siden til utdanning.no åpen (foto: ung.no)

Er du usikker på hvor mange poeng du må ha for å søke videregående skole eller høyere utdanning? Denne artikkelen viser hvordan du kan regne det ut selv.

Les mer

Yrkesfaglig eller studieforberedende på videregående?

Yrkesfag eller studieforberedende? (colourbox.com)

Videregående skole er inngangsporten til både yrkeslivet og videre studier. Er du forvirra over alle valgmulighetene på videregående? Her er informasjonen som kan hjelpe deg til å ta et valg.

Les mer

Hvem kan du snakke med om videregående skole?

Elev rekker opp hånda (colourbox.com)

Her finner du en oversikt over hvem du må snakke med for å få svar på spørsmål om eksamen, karakterer, inntak på vgs, vitnemål, omvalg eller utveksling, men også læreplass og ungdomsrett.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Utdanning
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om utdanning