Hopp til hovedinnholdet

Hva er grensa for momsfri import til Frankrike?

Gutt 16 år
 

Spørsmål

Hei! Jeg flyttet nylig til Frankrike for å studere, det ble bestemt kun et par måneder før, så jeg bruker mye tid på å finne ut av ulike ting jeg lurer på. Det meste finner jeg ut av ved å søke på nettet ol. men ikke alt, derfor er jeg her. Nylig begynte jeg å se på et par sko på nettet som jeg ønsket å kjøpe, men som en student som lever på så lite penger som mulig ønsket jeg å finne ut av eksakt hvor mye skoene ville koste. Jeg kom på at i Norge har man en prisgrense på 350 kroner før man må betale toll, men jeg er usikker på om det er en slik grense for import til Frankrike, og evt hva denne grensen er. Jeg hadde satt veldig pris på få et definitivt svar på det ettersom jeg ikk fant det på nettet. Tusen takk!

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei gutt 16 år!

Vi kan dessverre ikke gi deg svar på reglene som gjelder i andre land. Kanskje du kan kontakte den norske ambassaden i Frankrike og spørre? Eller spørre noen franske medstudenter? 

Lykke til med tida i Frankrike!

Vennlig hilsen ung.no-redaksjonen

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Dette kan ambassaden hjelpe deg med i utlandet

pass og euro (colourbox.com)

Norge har utenriksstasjoner i de fleste land i verden, og en av deres hovedoppgaver er å bistå nordmenn som kommer i vanskelige situasjoner i utlandet. Her gir vi deg en oversikt over noe av den hjelpen du kan forvente å få fra utenriksstasjonene.

Les mer

Ønsker du å ta Vg2 som utvekslingselev?

Jente holder rundt en globus (colourbox.com)

Her får du tips til planleggingen og oversikt over hvordan du kan få støtte fra Lånekassen.

Les mer

Slik får du mest ut av ditt utvekslingsopphold!

Karlsruhe (FOTO: Jochen Mattern)

Sindre Lindheim-Minde er Erasmus-student i Tyskland. Til daglig studerer han bygg- og miljøteknikk ved NTNU i Trondheim. Dette semesteret utveksler han til anerkjente Karlsruher Institut für Technologie, bedre kjent som KIT.

Les mer

Vanskelig å få nye venner? Ta det første steget!

Skoleelever sitter på en benk (colourbox.com)

Hva gjør du når du kommer til et helt nytt sted, uten venner, der alt er nytt? Venter du på at noen skal kontakte deg eller prøver du å ta kontakt selv? Les hva ungdommen mener her:

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Toll
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om toll