Hopp til hovedinnholdet

Hvor gode karakterer må jeg ha for å komme inn på studiespesialisering?

Annet 15 år
 

Spørsmål

Hei! Jeg lurte på om hva karakter eller hva karaktersnittet mitt må være i matte og naturfag for å komme inn på Studiespesialisering Vidergående? Må det være 5/6? For de fleste sier at man må ha de beste karakterer for å komme inn på Studiespesialisering VG. Håper dere kan svare raskt, og tydlig.

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Takk for spørsmålet ditt! Skjønner godt at du lurer! 

Det er ikke noe eget krav om at du har fått spesielle karakterer i matte og naturfag. Når de regner karakterene dine fra ungdomsskolen, regnes alle karakterene sammen til en poengsum! 

Og det er denne poengsummen din som teller, ikke hvilke fag du fikk hvilke karakterer i :) 

Du kan lese om hvordan dette regnes på denne siden på vilbli.no. 

Akkurat hvor god poengsum du må ha til sammen for å komme inn på studiespesialisering, varierer fra år til år, og fra skole til skole. Så det er ikke mulig å gi et svar på akkurat hvor høye karakterer du trenger dessverre! 

Om du ønsker en pekepinn kan du kontakte Inntakskontoret i fylket der du bor og spørre hva karaktergrensen var i fjor. De plikter ikke å opplyse om dette hvis de ikke ønsker, men det kan være verdt et forsøk.

Når man ellers sier at du trenger gode karakterer i matte og naturfag for å komme inn på studiespesialisering, betyr nok ikke det at du må ha formelt den eller den karakteren i fagene - men studiespesialisering er fag som jo har mer matematikk og naturfag enn f.eks yrkesfaglige utdanningsprogram, så det kan være en fordel å ha fine karakterer i det, slik at det vil bli lettere å klare den videregående utdanningen! 

Les gjerne artiklene vi legger ved under svaret, og kontakt Inntakskontoret hvis du vil be om hint for hvor gode karakterer du omtrentlig må ha for å komme inn på studiespesialisering på den skolen du vil (det er ikke sikkert de kan svare).

Ellers anbefaler vi deg også å snakke med lærer eller rådgiver på skolen din om dette - de kan også vise deg hvordan du regner sammen karakterene, og kan kanskje gi deg et hint om hvor vanskelig det vil være å komme inn på studiespesialisering der du bor!

Lykke til, spør oss gjerne igjen :)

 

Hilsen René,
Utdannings- og jobbrådgiver

I samarbeid med Ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Hvor gode karakterer må du ha for å komme inn?

Laptop med siden til utdanning.no åpen (foto: ung.no)

Er du usikker på hvor mange poeng du må ha for å søke videregående skole eller høyere utdanning? Denne artikkelen viser hvordan du kan regne det ut selv.

Les mer

Yrkesfaglig eller studieforberedende på videregående?

Yrkesfag eller studieforberedende? (colourbox.com)

Videregående skole er inngangsporten til både yrkeslivet og videre studier. Er du forvirra over alle valgmulighetene på videregående? Her er informasjonen som kan hjelpe deg til å ta et valg.

Les mer

Søke videregående opplæring? Forvirret?

Gutt skal velge videregående opplæring

Vanskelig å finne frem i jungelen av informasjon? Lurer du på hvordan du får svar på spørsmålene dine? Først må du finne ut hva du lurer på.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Utdanning
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om utdanning