Hopp til hovedinnholdet

Kan jeg jobbe i bank selv om jeg sliter med matte?

Jente 16 år
 

Spørsmål

Hei! Jeg har veldig lyst til å jobbe som kunderådgiver\finansrådgiver i bank. Men problemet er at jeg aldri har vært noe flink i matte, selv om jeg har jobbet mye for det! Har slitt med matte helt siden barneskolen. Er det fortsatt mulig å jobbe i bank selv om man sliter med matte? Bruker de mye matte i hverdagen som bank? Og er det sant at de fleste som jobber i bank opplever yrket som pes, og press på salg? Trodde de var mer " rådgivende" i bank, enn provosjonsarbeid hvis du forstår? Vil det forresten bli vanskelig å studere økonomi og administrasjon med en som sliter med matte? Finnes det utveier? Kan man få jobb i bank med kun bachelor i økonomi? ( kunderådgiver tenker jeg da på her)

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Jeg skjønner godt at du blir usikker på å jobbe i bank når du føler at du sliter med matte. Antakeligvis er det flere år til du skal søke fast jobb, og innen den tid har du nok hatt mange mattetimer og prøver. Dette betyr absolutt ikke at du er uegnet til å jobbe i bank. Det fortsatt fullt mulig selv om du synes matte er vanskelig nå.

Det finnes flere studier som er godt egnet om du ønsker å jobbe i bank. På utdanning.no kan du lese om forskjellige roller man kan ha i bank, og hvordan man kan utdanne seg til det. Merk at det også er vanlig å ha siviløkonom-utdannelse når man jobber i bank. Når det gjelder det å studere økonomi tror jeg du kan tenke at dette er et studie satt sammen av flere fag som blant annet statistikk og analysefag, det å ha forståelse for tall er en del av det men ikke alt. 

Om du bruker mye matte som ansatt i bank avhenger hvordan stilling du har og hvilken del av banken du jobber i. Her er et intervju med en person som jobber som kunderådgiver, og her kan du lese intervju med en person som jobber som kundebehandler. Det kan virke som at det ofte er sammensatte arbeidsoppgaver som skal gi kundene gode tilbud. Kanskje du kan ta kontakt med DnB eller Sparebank1 hvor enda mer konkret informasjon om hverdagen i en bank.

Du kan jobbe i bank med bachelor i økonomi, men det kan være greit å vite at det er mye press på arbeidsmarkedet blant unge. Det vil si at det for mange ikke holder med en bachelorgrad og at man gjerne tar en mastergrad for å sikre at det blir lettere å få jobb. Men du kan fort få jobb med bachelor grad i økonomi.

Håper dette svaret var til hjelp. Lykke til! 

Vennlig hilsen 

UngInfo i samarbeid med ung.no 

UngInfo er et informasjonssenter for alle under 27 år. 

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Hvordan velger du riktig utdanning?

Skilt med forskjellige yrker

Når man skal velge utdanning har man ofte mange tanker. Her er rådene om hva du bør tenke på FØR du velger utdanning.

Les mer

Hvem svarer på spørsmål om skole og utdanning?

Gutt sitter i et klasserom (colourbox.com)

Har du spørsmål om skolen din, rettighetene dine, hvor du skal søke, spesielle tilpasninger, yrkesvalg eller hvilke muligheter som finnes? Disse kan hjelpe deg.

Les mer

Les mer om yrker og utdanning som kan passe deg

Gutt søker på laptopen sin (colourbox.com)

Har du funnet drømmeyrket, men lurer på hvilken utdanning du trenger? På utdanning.no finner du alt du trenger av informasjon om utdanninger og yrker.

Les mer

Ti tips for å mestre matte

Løser matteoppgaver i kladdebok (www.colourbox.com)

Sliter du med matteleksene? ENT3R jobber med å få elever til å velge realfag. Her kan du lese om deres tilbud og tips til å mestre matematikk.

Les mer

Slik finner du informasjon om utdanning

Ungdommer sitter ved et bord med en datamaskin foran seg. (www.colourbox.com)

Det er viktig å bruke tid når du skal finne informasjon om det du lurer på knyttet til utdanningen du tar eller skal ta.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Høyere utdanning
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om høyere utdanning