Hopp til hovedinnholdet

Studere i utlandet, trenger konto i Norge.

Jente 18 år
 

Spørsmål

Hei! Jeg er en jente som er født og oppvokst i norge men flytta i 2011 til utlandet. Jeg vil søke universtet i lodon og vil søke lån og stipend fra lånekassen. Jeg har ikke norsk bank konto som de krever for å overføre pengene. Jeg kan ikke åpne en konto i dnb eller sparebanken fordi er registrert som utvandret. Hva må jeg gjøre? Er det noen andre banker jeg kan åpne konto hos? For jeg ikke lån eller stipend for å studere fordi har ikke norsk bank konto?

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei


For å kunne betale ut penger, så må Lånekassen ha et kontonummer å overføre pengene til. Lånekassen kan bare overføre penger til en konto i en norsk bank, så du er nok dessverre nødt il å skaffe deg en konto i Norge. Det kan nok være lurt å sjekke med andre banker.

Siden du har bodd i utlandet såpass lenge, så kan det også være lurt å sette seg inn i kravene til tilknytning til Norge. Det kan du lese om på Lånekassen sine hjemmesider.

Vennlig hilsen Lånekassen i samarbeid med ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Hvem får støtte fra Lånekassen?

Jente ligger i parken og studerer (colourbox.com)

Elever i videregående skole og studenter kan søke stipend og lån hos Lånekassen. 15. november er søknadsfrist for utdanningsstøtte i høstsemesteret, og 15. mars er søknadsfrist for vårsemesteret.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Stipend og støtte
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om stipend og støtte