Hopp til hovedinnholdet

Må jeg betale skatt av penger på konto?

Gutt 18 år
 

Spørsmål

Hei. Jeg er russ i år, og gruppa mi har det siste året brukt mye tid på dugnader og andre ting vi kan tjene penger på. Og siden alle har vært motiverte har det jo blitt en del. Jeg er økonomisjef, og vi opprettet derfor kontoen i mitt navn. Det jeg lurer på, er om jeg må betale skatt på de pengene vi har fått inn. Det skal også nevnes at de fleste pengene har blitt brukt opp på forskjellige fester, konserter, ting vi trengte til bilen og en haug med andre ting, så det er ikke mye igjen. Men det er her da snakk om at vi har tjent rundt en 50k - 60k, hvorav nesten alt er brukt opp. Mye av pengene har vi fått i kontanter, men også mye vi har fått overført til vår konto fra de vi jobbet for. En del av pengene er også medlemmer i gruppa som har satt inn sine egne penger. Så igjen. Må jeg skatte av dette? For det er veldig kjipt om jeg må betale skatt av penger som ikke er mine, bare fordi jeg endte opp som økonom. Takk for svar

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Dere betaler eventuelt skatt på inntekt dere har hatt, men ikke på et beløp som står på din konto. Det eneste unntaket er hvis du har en formue fra før på over ca 1,5 mil.  Da må du betale formuesskatt på innskudd som står på kontoen ved årsskifte.


Hilsen Husbanken i samarbeid med Ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Økonomitips for russen

Russ og økonomi (ung.no)

Russ i år, eller kanskje i gang med å planlegge russetida neste år? Her er noen gode tips du bør ta med deg på veien.

Les mer

Hvem bestemmer over pengene dine?

Penger til konfirmasjonen (ung.no)

Krangler du med foreldrene dine om hva du kan bruke egne penger på? Det finnes ikke noe klart svar, men det er vanlig å skille mellom penger du har tjent selv og penger du har fått.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Økonomien din
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om Økonomien din