Hopp til hovedinnholdet

Kan jeg være russ i 2 Vgs?

Jente 17 år
 

Spørsmål

Hei! Jeg har en venn som nå går i 3 VGs en annen skole enn meg og jeg går da 2 VGs og dette er da mitt siste år på skole og hu skal da nå være russ i 2019 og da lurte jeg på om jeg kunne da være russ selv om jeg går 2 vgs og det er siste skoleåret mitt på skolen? Vi skal være russ sammen

Besvart 20.12.2018 09:49
 

Svar
Hei Jente 17år! 

Flott at du skriver til oss i ung.no når du lurer på noe! 

Russ er som du kanskje vet en feiring for avgangselever, det vil for de fleste si; i andre klasse hvis man er lærling, og i tredje klasse for alle andre. Det er ingen offisielle bestemmelser (med mindre din skole har et separat reglement for slike avgjørelser) som sier at du ikke kan være russ i 2Vgs. Men noe som kan være verdt å tenke på er at det er mange russe arrangementer som man kun har tilgang til én gang og at disse vil du da ikke kunne delta på neste år om du bestemmer deg for å feire neste år også. 

Det kan også være en god ide å snakke med lærere eller andre ansatte på skolen din, ettersom timeplaner og eksamner ofte ikke nødvendigvis tar hensyn til russetiden for elever på Vgs 2. Det har også vært en hovedregel at elever som blir registrert på skolens liste over avangselever har mulighet til å bli russ og bestille russelappen. Du skriver jo at dette er ditt siste år på skole og da vil jeg tro at du er en avgangselev, og at dette ikke burde være noe problem. Dersom du ikke er en avgangselev, men at det er siste året ditt av en annen grunn så kan du sjekke med skolen din om de kan føre deg opp på listen over avgangselever for 2019 kullet, men du kan allikevel ikke regne med å bli russ før året du selv fullfører videregående.

Jeg legger med noen artikler som jeg håper kan gi deg noen ekstra tips og råd! 

Hilsen ungdomsredaksjonen, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Russetid

Russebil (colourbox.com)

Kan du være russ når du vil? Når starter russetiden? Kan du bestemme selv hvilken farge du vil ha på russeklærne? Og når bør du starte planleggingen av russetiden? Få svarene her!

Les mer

Kjøpt russeutstyr du angrer på?

russebukse jente (colourbox.com)

Har du kjøpt russeklær i feil størrelse, eller er teksten på russekortet feil? Husk at vanlige forbrukerrettigheter også gjelder for deg som er russ.

Les mer

Økonomitips for russen

Russ og økonomi (ung.no)

Russ i år, eller kanskje i gang med å planlegge russetida neste år? Her er noen gode tips du bør ta med deg på veien.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Russetid
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om russetid