Hopp til hovedinnholdet

Tror jeg får stryk til 1.termin.Kan jeg bestå i religionfaget til 2.termin?

Jente 18 år
 

Spørsmål

Hei, eg går på videregående skule 3 året og sliter ekstremt med religions faget. Eg syns faget er skam kjedeli og unødvendig, noe som gir meg null motivasjon til å lese. Eg er heller ikke kristen og tror ikke på noe religion. På ungdomsskolen fikk eg stryk som terminkarakter og har ikke lyst å få de samme på videregående slik at eg må ta faget opp igjen for å kunne få studiekompetanse. Har allerede fått stryk på en innlevering nå før julekarakterene og er redd for å få stryk i første skulehalvår. Men eg har lyst å bli bedre til neste skulehalvår. Kan eg fortsatt bestå i faget om eg gjør de bedre ette jul? Og Koss kan eg få faget til å bli mer interresant?

Besvart 21.12.2018 16:31
 

Svar
Hei!
Det er slik for de fleste elever at de må ha fag de ikke liker så godt.Det er ikke så lett å gjøre noe med det.
Da man etterhvert kommer i jobb, vil det også være arbeidsoppgaver man ikke liker så godt men man må gjøre de allikevel.
Ut fra det du skriver, har du lyst til å forbedre deg til neste halvår.Det er et fint initiativ til å gjøre noe med det.Hvis du snakker med faglærer etter jul, vil faglærer kunne si hva du må gjøre for å kunne få karakter i faget. Det er alltid lurt å snakke med læreren sin.Lærere liker at elever tar initiativ. Dersom du samarbeider med læreren din, vil jeg tro at det er mulig at du får karakter til sommeren.
Er du glad i historie?Hvis du tenker at religionsfaget på en måte er en historie, blir det kanskje mer interessant. Du kan også spørre læreren din om det er filmer som omhandler temaer i stedet for å lese det fra en bok. Da kan det bli mer interessant.


Rådgiver for videregående skole

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Hva vil det si å være privatist?

skriver (colourbox.com)

Mangler du fag fra videregående skole, eller vil du forbedre karakterene kan du ta fag som privatist. Men hvordan gjør man det? Og har du krav på undervisning?

Les mer

Stryk på eksamen - hva kan du gjøre?

Trist jente (colourbox.com)

Fikk sommerferien en dårlig start da du så karakteren fra eksamen? Klaget du på karakteren uten å få medhold? Dette er dine rettigheter og muligheter.

Les mer

Hvordan finne motivasjon til skolearbeid?

Motivasjon til skoleoppgave (foto: ung.no)

Sliter du med å holde motivasjonen oppe på skolen? Får du aldri den karakteren du ønsker, samme hvor hardt du jobber? Her er noen tips.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Karakterer
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om karakterer