Hopp til hovedinnholdet

Hvor gode karakterer må jeg ha for å komme inn på hovslager?

Jente 13 år
 

Spørsmål

Hei jeg lurte på hvilke karakterer jeg minimum må ha for å bli hovslager og hvilke fag jeg må ha disse karakterene i? Siden jeg vil vite om jeg da har en sjans å bli hovslager

Besvart 11.01.2019 10:43
 

Svar
Hei

Spennende planer du har! Vi anbefaler at du leser om yrket hovslager her på utdanning.no, og ser på denne siden over utdanningen hovslager på videregående skole! 

Vi kan ikke si hvor gode karakterer som kreves for å komme inn, for dette oppgis ikke offentlig, vil også være forskjellig fra skole til skole og fra år til år (det handler om hvor mange elever som søker). 

Men det går an å ta en telefon til Inntakskontoret i fylket ditt og spørre om de har lyst til å gi deg en liten pekepinn. De plikter ikke å gjøre dette, men det kan hende at de kan gi deg et lite hint. 

Så vi vet ikke hvor gode karakterer du må ha for å få plass på den videregående skolen du vil - men det er ikke sånn at du må ha spesielle karakterer i spesielle fag! Karaktersummen som du søker plass på videregående skole med, er en poengsum basert på alle karakterene du har fått på vitnemålet ditt til sammen. 

Så med andre ord må du ikke ha fått spesielle karakterer i spesielle fag - det er den samlede poengsummen din som teller. 

Det høres lurt ut å snakke med lærer eller rådgiver om dette - de kan hjelpe deg med å finne aktuelle videregående skoler i området ditt som tilbyr utdanningen som hovslager, og kanskje de også vet litt mer om hvor gode karakterer man vanligvis må ha for å komme inn. 

Du har god tid og flere år på deg, og vi tenker at du har gode muligheter. Men det er lurt å snakke med lærer eller rådgiver på skolen din om dette, så kan de hjelpe deg og gi deg tips! 

Lykke til, spør oss gjerne igjen.

 

 

Hilsen René,
Utdannings- og jobbrådgiver

I samarbeid med Ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Hvordan velger du riktig utdanning?

Skilt med forskjellige yrker

Når man skal velge utdanning har man ofte mange tanker. Her er rådene om hva du bør tenke på FØR du velger utdanning.

Les mer

Hvor gode karakterer må du ha for å komme inn?

Laptop med siden til utdanning.no åpen (foto: ung.no)

Er du usikker på hvor mange poeng du må ha for å søke videregående skole eller høyere utdanning? Denne artikkelen viser hvordan du kan regne det ut selv.

Les mer

VGS: Her er utdanningsprogrammene du kan velge mellom

Søk Vigo.no

Vil du utdanne deg ferdig til et yrke på videregående, eller tenker du å studere videre? Les om alle utdanningsprogrammene du kan velge på videregående her.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Utdanning
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om utdanning