Hopp til hovedinnholdet

Jeg er nervøs for å starte på ungdomsskolen i august. Noen tips?

Jente 13 år
 

Spørsmål

Hei! Jeg skal starte på ungdomsskolen i August etter sommerferien. Jeg er så nervøs på om de andre jentene bruker sminke, om jeg kommer til å få venner! Har du noen tips? Til FKS hvordan få nye venner osv,

Besvart 08.01.2019 19:46
 

Svar
Hei

Det er mange som vil kjenne seg igjen i din spenning og nervøsitet for å begynne på ungdomsskolen. Det er vanlig å grue seg litt for det å møte en helt ny skole, nye klassekamerater, nye lærere og nye fag. Men ofte blir skolebytte mye bedre enn man har trodd på forhånd.

Husk at alle er nye og spente, og de fleste ønsker også å komme i kontakt og bli kjent med klassekameratene. Vis interesse, vær positiv, og bli gjerne med på hyggelige ting selv om du ikke kjenner de andre så godt i starten. Les mer i artikkelen jeg legger ved svaret.

Noen bruker nok sminke når de begynner på ungdomsskolen, og andre begynner både før eller senere. Det varierer fra person til person, og hva man selv ønsker. Du vil nok oppleve begge deler, både jenter som bruker sminke og ikke.

Lykke til!

Vennlig hilsen helsesykepleier

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Vanskelig å få nye venner? Ta det første steget!

Skoleelever sitter på en benk (colourbox.com)

Hva gjør du når du kommer til et helt nytt sted, uten venner, der alt er nytt? Venter du på at noen skal kontakte deg eller prøver du å ta kontakt selv? Les hva ungdommen mener her:

Les mer

Fem tips til den første tiden på ny skole

Elever i en gang på en skole (colourbox.com)

Mange kjenner på sommerfugler i magen når de skal begynne på ny skole. Her er noen tips slik at du kan finne deg til rette i et nytt miljø.

Skrevet av ungdomsredaksjonen

Les mer

Gruer du deg til å bytte skole?

Skolebygg (www.colourbox.com)

Mange blir triste av tanken på å skulle slutte på ungdomsskulen og begynne på videregåande. Kanskje ender du opp i ein klasse med bere folk du ikkje kjenner?

Skrevet av ungdomsredaksjonen

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Skolehverdag
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om skolehverdag