Hopp til hovedinnholdet

Bør jeg pendle til mitt gamle hjemsted for å feire russetiden?

Jente 17 år
 

Spørsmål

Jeg skal være russ i 2020, og har veldig lyst til å være i russegruppe med bestevennene mine, som også vil at jeg skal være med dem. Problemet er at jeg bor i hønefoss og de bor i Lørenskog. (ca 1t kjøring fra hverandre) Jeg fyller 18 snart og skal kjøpe bil med pengene i på sparekonto, så jeg får jo pendla de kveldene i russetida vi skal feste, og i helgene bor jeg jo hos de. Vi skal også være vandregruppe så pengene til van ville da gått til bensin. Jeg bare lurer på om det høres ut som en god eller dårlig ide? Hva slags ulemper og fordeler kommer ved dette? Jeg flytta forresten hit jeg bor nå i 2017, og selv om jeg har mange venner her har jeg ingen veldig nære, eller noen å være russ med

Besvart 07.01.2019 16:35
 

Svar
Hei

Jeg skjønner veldig godt at du ønsker å feire russetiden med de vennene du har vokst opp med. I tillegg ser jeg på det som positivt at du tenker over og vurderer situasjonen. 

Dersom du ser at det er en mulighet å kjøre fram og tilbake, er jo dette en god start. Samtidig er det da viktig å overholde regler i forhold til inntak av alkohol og kjøring. Husk også at det kan bli sene kvelder og lite søvn, da kan det bli en utfordring å komme seg tilbake til Hønefoss for å rekke skolen. Lite søvn er også svært frarådet med tanke på kjøring, i tillegg til at du da er ny som sjåfør. Du kan velge å kjøre, men da er de nevnte faktorene viktige å huske på!

Dette gjør ikke at det er umulig å komme seg til Lørenskog. Helgene er som sagt et godt alternativ, og kanskje kan du ta kollektivtransport de hverdagene det er absolutt viktigst å komme seg dit. 

Mitt siste råd er at du tar en prat med foreldrene dine om dette, i tillegg kan artiklene under gi noen råd. Håper russefeiringen blir bra :)

Ungdomsredaksjonen, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Russetid

Russebil (colourbox.com)

Kan du være russ når du vil? Når starter russetiden? Kan du bestemme selv hvilken farge du vil ha på russeklærne? Og når bør du starte planleggingen av russetiden? Få svarene her!

Les mer

Redd for å bli alene i russetiden?

Ungdommer med røde og blå russebukser. (www.colourbox.com)

Har du ingen eller få venner på skolen din, og er redd for å bli alene eller føle deg utenfor i russetiden? Sjekk våre tips til hva du kan gjøre.

Les mer

Åtte tips til en bra russefeiring

Russ på sykkel i gata (colourbox.com)

Russetiden skal være en av de beste opplevelsene i livet ditt. Sørg for at den blir nettopp det med disse tipsene.

Skrevet av Hanna, ungdomsjournalist i ung.no

Les mer

Drikking i russetiden - hvor går grensen?

Ølboks i gresset (colourbox.com)

Sjekk hva som er de farligste russeknutene. Les også hva som skjer med kroppen når du er beruset.

 

Ta ansvar for at du og vennen din kommer dere helskinnet ut av russetiden!

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Russetid
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om russetid