Hopp til hovedinnholdet

ble tatt med 1 g kokain og skal inn i forsvaret om 3 uker. konsekvenser?

Gutt 19 år
 

Spørsmål

Hei! For 2 uker siden ble jeg tatt av politiet med 1g kokain og hadde avhør på stedet. Hva vil skje videre? jeg har enda ikke fått høre noe fra politiet. Jeg skal inn i forsvaret om 3 uker, vil dette få konsekvenser?

Besvart 10.01.2019 13:38
 

Svar
Hei

Saksbehandlingstiden hos politiet vil nok ta noe lenger tid. Du vil sannsynligvis få en bot for forholdet. 

Du sier at du skal inn i forsvaret om 3 uker. Jeg forstår deg dermed slik at du allerede er sikkerhetsklarert og har fremlagt vandelsattest, og er klar for førstegangstjeneste i forsvaret. 

Dersom du ikke har fremlagt vandelsattest enda, så vil det være litt avhengig av prosessen hos politiet, om hvorvidt forholdet vil komme med på attesten. 

Tjeneste i Forsvaret og bruk av rusmidler hører ikke sammen. Det tas ikke prøver for å avdekke bruk av narkotika på sesjonen, men du kan bli spurt ut om ditt forhold til narkotika. Ved innkalling til førstegangstjeneste tas det narkotikaprøver under sikkerhetssjekken.

Hilsen juristen, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Hva kommer på rullebladet (politiattesten)?

Nærbilde av gutt (colourbox.com)

Det er ikke meningen at et lite feilskjær skal forfølge en person livet ut. Derfor er det satt strenge rammer for om politiet kan utlevere opplysninger om deg, og i så fall hvilke opplysninger de kan gi.

Les mer

Dette krever Forsvaret av deg

Løper på tredemølle (colourbox.com)

Hva kreves for å komme inn i Forsvaret? Les om de medisinske, fysiske og formelle kravene som må innfris for å tjenestengjøre.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Rusmidler
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om rusmidler