Hopp til hovedinnholdet

Må jeg bestå matte hvis jeg skal ta fagbrevet?

Gutt 18 år
 

Spørsmål

Gutt 18 år går VG2 bestått alle fagene med gode resultater 0 fravær, ifjor har jeg ikke bestått matte, jeg har tatt matte eksamen 2 ganger og forsatt ikke bestått den, jeg skal gå læring og bli vekter, er den ene karakterer på vei til å ødelegge alt? hvordan er det må jeg bestå den eller ikke, for jeg læring med ikke bestått 1 karakter. Har også G i orden osv. Mvh

Besvart 10.01.2019 14:09
 

Svar
Hei. Så gøy du vil bli vekter! 

Du må bestå alle fagene for å kunne ta fagbrevet, det gjelder matte også. Jeg anbefaler deg å snakke med rådgiver for å finne ut av om du kan gå ut som lærling selvom du ikke har bestått matten, slik at du kan ta opp faget mens du er lærling. 

Jeg forstår veldig at det er kjedelig. Kanskje du skal høre med mattelæreren din om hva du kan gjøre, slik at du får bestått eksamen og kan ta fagbrevet. Hør gjerne med hen om det er noen oppgaver du kan gjøre eller om det er noen andre måter du kan jobbe med faget på. 

Håper dette svaret var til hjelp. Lykke til! 

Vennlig hilsen 

UngInfo i samarbeid med ung.no 

UngInfo er et informasjonssenter for alle under 27 år. 

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Hva vil det si å være privatist?

skriver (colourbox.com)

Mangler du fag fra videregående skole, eller vil du forbedre karakterene kan du ta fag som privatist. Men hvordan gjør man det? Og har du krav på undervisning?

Les mer

Stryk på eksamen - hva kan du gjøre?

Trist jente (colourbox.com)

Fikk sommerferien en dårlig start da du så karakteren fra eksamen? Klaget du på karakteren uten å få medhold? Dette er dine rettigheter og muligheter.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Videregående skole
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om videregående skole