Hopp til hovedinnholdet

Kan jeg søke på medisin i USA med en grad i sykepleie?

Jente 20 år
 

Spørsmål

Hei! Jeg er snart ferdig med en bachelor i sykepleie (juni 2020) fra Lovisenberg Diakonale høgskole. Jeg ønsker å studere medisin i USA da jeg er gift med en amerikaner og ønsker å flytte tilbake. Jeg lurer litt på om min bachelor blir sammenlignet med deres BSN og om jeg kan bruke min bachelor til å søke. Må jeg starte fra scratch med en A.S og videre på Pre-Med eller kan jeg søke direkte pre-med? Mvh

Besvart 20.01.2019 23:49
 

Svar
Hei jente 20 år,

Det finnes dessverre ikke noe enkelt ja/nei-svar på dette, for kravene for å komme inn på "medicine" varierer fra lærested til lærested i USA. Medisin er altså et studie på mastergradsnivå i USA, og man må ha en bachelorgrad før man kan søke.

Det er svært vanlig at det kreves del realfag i bachelorgraden din, som for eksempel biologi, fysikk, matte og kjemi. Det er også vanlig at man må ha tatt en del engelsk.

Dette er vanligvis ikke pensum i sykepleiegrader, og man må derfor gjerne ta ekstra fag for å dekke fagkravene for å komme inn på "med school". 

Når du søker på "med school" med en internasjonal grad vil de vurdere fagene du har tatt. Man kan søke inn på "med school" med en hvilken som helst bachelorgrad, men man må ha nødvendig omfang av fagene som kreves.

De fleste tar derfor fag innenfor biologi og kjemi i sin bachelorgrad, men det er altså fullt mulig å søke seg inn på "med school" med andre grader, så lenge man har tatt fagene som kreves.

Kostnadene for studiet kan variere fra lærested til lærested, og på om du er "international student" eller "resident" i staten du søker i. Som internasjonal student koster medisinstudiet i USA som regel mye mer enn du kan få i støtte fra Lånekassen. Du kan se hvor mye du kan få i støtte fra Lånekassen her - Lånekassen støtte til studier i utlandet

Du finner kostnadene for studiet på nettsidene til de forskjellige lærestedene.

Hilsen ANSA i samarbeid med ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Drømmer du om en jobb i utlandet?

Gardermoen flyplass (colourbox.com)

Mye skal ordnes, og planlegging tar ofte lenger tid enn du tror. Det er ikke alltid lett å få seg jobb i et ukjent land. Ta initiativ, skaff deg informasjon og finn ut hva som er mulig.

Les mer

10 steg til utdanning i utlandet

Gutt jobber på skolen (colourbox.com)

Drømmer du om å studere i utlandet? ANSA har hjulpet norske studenter med å realisere denne drømmen i 60 år – her gir de deg sine ti beste tips!

Les mer

College i USA

Chicago by night (Foto: Elise Grong Ruud)

Et år eller flere i utlandet kan gi deg et nytt syn på verden og livet. Leker du med tanken på å ta et utvekslingsår, kan Elises historie være nyttig å lese.

Skrevet av Elise, student i USA.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Studier i utlandet
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om studier i utlandet