Hopp til hovedinnholdet

utdanning i Danmark

Jente 15 år
 

Spørsmål

Hei! Jeg og min familie skal bli med min far til Danmark da han skal jobbe der i 5 år. Men jeg skal jo egentlig gå på vgs til høsten. Jeg hadde veldig lyst til og søke helse og oppvekst slik at jeg kan bli helsesekretær. Men nå går ikke det. Men vet ddere hvordan man utdanner seg til helsesekretær i Danmark? Og kan jeg søke om autorisasjon i norge etter endt studium?

Besvart 28.01.2019 12:19
 

Svar
Hei

Som nordisk statsborger kan man søke opptak på videregående skole i Danmark på lik linje som landets egne innbyggere. Videregående utdanning heter Ungdomsuddannelse i Danmark, og yrkesfaglige utdanninger kalles erhvervsuddannelser.

En tilsvarende utdanning finnes kanskje under "Omsorg, sundhed og pædagogik". Les om de ulike veiene på UddannelsesGuiden og ta kontakt med eVejledningen deres for å komme videre med planleggingen.

Du kan snakke med Fagopplæringskontoret i fylket der du bor for å få vite mer om hvordan utdanningen din kan godkjennes i Norge.  

Lykke til! 

Hilsen utdanningsrådgiveren, Ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Studere i et annet nordisk land?

Bybilde fra Aarhus (colourbox.com)

Visste du at du har rett til å studere i andre nordiske land på lik linje med landets egne borgere? Her får du råd om hvordan du bør gå fram.

Les mer

Yrkesfaglig eller studieforberedende på VGS?

Jente sitter på skolen og leser (colourbox.com)

Videregående skole er inngangsporten til både yrkeslivet og videre studier. Er du forvirra over alle valgmulighetene på videregående?

Les mer

Hvem kan du snakke med om videregående skole?

Elev rekker opp hånda (colourbox.com)

Her finner du en oversikt over hvem du må snakke med for å få svar på spørsmål om eksamen, karakterer, inntak på vgs, vitnemål, omvalg eller utveksling, men også læreplass og ungdomsrett.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Videregående skole i utlandet
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om videregående skole i utlandet