Hopp til hovedinnholdet

Går det an å gå på «college» i utlandet uten å ha fullført vgs?

Jente 19 år
 

Spørsmål

Hei! Går det an å gå på «college» i usa (eller i noen europeiske land) uten å ha fullført vgs? Jeg vet at det er smart å fullføre, og jeg har aldri skjønt meg på de som dropper ut - før nå. Jeg har ingenting mer å gi. Jeg skulle egentlig gå 3 år på vgs, nå er jeg på mitt fjerde og jeg må HVERTFALL gå ett år til. Det er fem år på vgs!! Jeg ble syk i 9.klasse, og har ikke hatt et liv siden fordi jeg måtte satse på skolen. Jeg har ingen venner igjen så jeg kan ikke ta et friår, for da forsvinner jeg enda mer. Jeg klarer ikke gå ferdig vgs nå for det gjør meg så utrolig lei meg. Vær så snill si at det finnes noen alternative løsninger (annet enn privatist) som gjør at jeg kan gå videre med livet mitt. 5-6+++ år uten å «eksistere» er for drøyt, føler meg som en isolert fange.

Besvart 14.02.2019 18:50
 

Svar
Hei, og takk for at du skriver til ung.no!
 

I de aller fleste tilfeller vil det nok være vanskelig å starte på universitet eller høyskole uten å ha fullført videregående, uansett om du vil studere i Norge eller i utlandet. 

Informasjon om opptakskrav ved studier i utlandet finner du her:

Det finnes andre muligheter enn college. Kanskje du kan avslutte vgs på high school i utlandet? Det kan du snakke med din nåværende skole om.

Det finnes også mange måter å fullføre vgs i norge på. For infomasjon om det kan du snakke med elevtjenesten på skolen din, eller skolens PPT kontakt, men disse har du kanskje allerede hatt kontakt med?

Helsesykepleier på skolen din kan også hjelpe deg. Hun samarbeider med de overnevnte, og har god oversikt over hvilke muligheter du har for å fullføre :-)

Lykke til!

Vennlig hilsen Helsesykepleier, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Hva er generell studiekompetanse?

Penal på skolpulten (colourbox.com)

Har du planer om å studere ved høgskole eller universitet? Generell studiekompetanse er din inngangsbillett til høyere utdanning.

Les mer

Dette kan du snakke med en helsesykepleier om

Hos helsesykepleieren (foto: ung.no)

Helsesykepleiere kan svare på spørsmål om kropp og helse, pubertet, sex- og samliv, problemer med venner eller familie, vanskelige tanker og følelser, bekymringer, livvstilsproblemer og annet.

Les mer

College i USA

Chicago by night (Foto: Elise Grong Ruud)

Et år eller flere i utlandet kan gi deg et nytt syn på verden og livet. Leker du med tanken på å ta et utvekslingsår, kan Elises historie være nyttig å lese.

Skrevet av Elise, student i USA.

Les mer

10 steg til utdanning i utlandet

Gutt jobber på skolen (colourbox.com)

Drømmer du om å studere i utlandet? ANSA har hjulpet norske studenter med å realisere denne drømmen i 60 år – her gir de deg sine ti beste tips!

Les mer

Har du spørsmål om rettigheter knyttet til nedsatt funksjonsevne?

Logo til Funksjonshemmedes fellesorganisasjon

Rettighetssenteret er et rådgivnings- og kompetansesenter i rettighetsspørsmål som gjelder nedsatt funksjonsevne og kronisk sykdom. Her kan du få svar på det du lurer på om bolig, jobb, diskriminering, tilgjengelighet og helse.

Les mer

Rettigheter for ungdom med nedsatt funksjonsevne

Rettigheter (ung.no)

ung.no har samlet informasjon om hvilke rettigheter ungdom med nedsatt funksjonsevne har innenfor et vidt spekter av tema (utdanning, økonomi, bolig, støtteordninger, arbeidslivet m.m). Les mer på ung.no/rettigheter

Les mer

Å søke på skole i utlandet

Student i utlandet (www.colourbox.com)

Om du skal søke på studier i utlandet er det flere ting du må huske på. Vi har laget en oversikt over det viktigste.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Dine rettigheter
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om dine rettigheter