Hopp til hovedinnholdet

Får jeg lønn i Forsvaret? Teller det positivt for å bli politi?

Jente 15 år
 

Spørsmål

Jeg vurderer å være med i Forsvaret, etter VGs. Jeg lurer derfor på om man får lønn, og om det er fordel å være med i Forsvaret om jeg senere vil søke pp politihøyskolen

Besvart 22.02.2019 10:59
 

Svar
Hei

Skjønner godt at du lurer! 

Hvis du tenker på vanlig førstegangstjeneste, så har man ikke lønn i vanlig forstand. Du får utbetalt et såkalt tjenestetillegg, eller «dagpenger». Dette er penger som skal dekke ting du ikke får av Forsvaret, som toalettsaker. Mat, bolig klær er basisbehov som du får dekt av Forsvaret utenom. Behov som legebesøk, tannlege etc. får du også dekket.

Her kan du se Forsvarets oversikt over hva du får av tjenestetillegg i førstegangstjenesten.

Hvis du tar en utdanning eller gjør karriere i Forsvaret, vil det være andre betingelser. Les mer om de ulike karrieremulighetene dine i Forsvaret her. Du kan lese om lønn også, eller kontakte Forsvaret direkte og spørre om dette :) 

Det er litt vanskelig å svare på hvordan erfaring fra Forsvaret eventuelt hjelper til et opptak til Politihøgskolen. Det er ingen formelle krav om å være med i Forsvaret for å bli politi, så det hjelper deg ikke på noe formelt vis. Men du vil få gode individuelle erfaringer som du kan få bruk for. Men dersom du ikke er i Forsvaret, vil du ha også kunne få gode erfaringer og fint bli funnet egnet til å bli politi, slik vi forstår. 

Les om alle opptakskravene til å bli politi her på sidene til polithøgskolen.

Vi kan ikke svare for godt på dette siste, så vi anbefaler deg at du kontakter Politihøgskolen selv og spør dem om dette! De kan svare mye bedre på hva de ser etter, og hvilken fordel dette eventuelt gir deg :)

Les også denne artikkelen vi har skrevet om å bli politi.

Lykke til, spør oss gjerne igjen!

 

Hilsen René,
Utdannings- og jobbrådgiver

I samarbeid med Ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Politiutdanning - dette kreves av deg

Oiliti (colourbox.com)

Vil du jobbe med etterforskning? Trives du med mennesker og vil bidra til at samfunnet føles trygt? Da er kanskje Politihøgskolen noe for deg.

Les mer

Utdanning i Forsvaret

Militærpoliti ute på kjøretur (colourbox.com)

Vil du få lønn mens du studerer, og ta en utdanning du ikke kan få mange andre steder? Da kan Forsvaret være en mulighet for deg.

Les mer

Sesjon - ditt første fysiske møte med Forsvaret

Mann i militæruniform (colourbox.com)

Sesjonen er ditt første fysiske møte med Forsvaret. Alle gutter og jenter med norsk statsborgerskap og bostedsadresse i Norge må fylle ut en egenerklæring først så Forsvaret kan plukke ut hvem som skal på sesjon.

Les mer

Hvem blir valgt ut til Forsvaret?

Forsvaret Hvem blir valgt ut?

For å bli valgt ut til førstegangstjeneste i Forsvaret må du erklæres tjenestedyktig. At du har god helse er også et viktig kriterium for at du skal bli valgt ut til militærtjeneste.

Les mer

Forberedelser og oppmøte til førstegangstjeneste

Førsteganngstjeneste (skjermdump fra forsvaret.no)

Hva bør du pakke, hvordan forbereder man seg, og hvor skal man møte første dagen i Forsvaret? Få svar på alt du lurer på i forbindelse med førstegangstjenesten her.

Les mer

Dette krever Forsvaret av deg

Løper på tredemølle (colourbox.com)

Hva kreves for å komme inn i Forsvaret? Les om de medisinske, fysiske og formelle kravene som må innfris for å tjenestengjøre.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Utdanning
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om utdanning