Hopp til hovedinnholdet

Hvor mange poeng må jeg ha for å bestå?

Jente 20 år
 

Spørsmål

hei, jeg skal ta opp matte R2 som privatist, hvor mange poeng må jeg ha for å bestå? Jeg har ikke gått på norsk videregående.

Besvart 14.03.2019 15:15
 

Svar
Hei

Det er ikke antall poeng som avgjør om du består, men hvilken karakter du får. Den norske karakterskalaen går fra 1 til 6, hvor 6 er best. Man må ha karakteren 2 eller høyere for å bestå.

Du finner informasjon om å forberede seg til eksamen på hjemmesiden til Utdanningsdirektoratet, og nettressurser på ndla.no.

Du finner også informasjon i artiklene nedenfor.
Lykke til!

Med vennlig hilsen 

Veiledningssenteret Follo, i samarbeid med ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Hva vil det si å være privatist?

skriver (colourbox.com)

Mangler du fag fra videregående skole, eller vil du forbedre karakterene kan du ta fag som privatist. Men hvordan gjør man det? Og har du krav på undervisning?

Les mer

Privatist - hvordan lære pensum før eksamen?

Gutt på biblioteket (www.colourbox.com)

Som privatist har du ikke krav på undervisning i faget. Likevel finnes det flere privatskoler du kan betale for undervisning, eller du kan velge å lese selv. Her får du tipsene.

Les mer

Forbered deg til eksamen med tidligere eksamensoppgaver

Gutt sitter på pult foran notisblokk og pc (foto: colourbox.com)

Visste du at du har tilgang til tidligere skriftlige eksamensoppgaver? Det kan være svært nyttig å jobbe med disse som forberedelse til eksamen.

Les mer

Trenger du hjelp til realfag? ENT3R

Trenger du mer motivasjon for å lære matematikk og hjelp til pensum? Lurer du på hvordan et studie innen realfag eller teknologi ser ut? ENT3R er et motivasjonsprogram for elever i 10. klasse og videregående der du får mattehjelp fra studenter fra realfaglige og teknologiske studier og et innblikk i studiet og studiehverdagen,

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Utdanning
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om utdanning