Hopp til hovedinnholdet

Hva burde jeg studere for å kunne jobbe med HR?

Jente 18 år
 

Spørsmål

Hei, jeg har en kjæreste som bor i amsterdam han er scottisk og har bodd i nederland siden han var 6 år. Han driver med film og bygger opp sin egen portfolio for øyeblikket, Han håper han får en betalt jobb inne året er slutt. Hvis han begynner å få betalt jobb inen film så kommer han mest sannsynlig til å få jobber rundt om i "mainland europe". Jeg vurderer derfor å studere i utlandet, muligens i nederland eller tyskland, fordi jeg hadde tysk i 5 år på skolen. Jeg har lyst til å bli en som jobber med HR(human resources). Jeg er usikker på hvor eller hva jeg burde studere slik at jeg har muligheten til å enten jobbe med HR i utlandet eller hvis vi slår opp også ha muligheten til å jobbe med det i norge. ER også usikker på hva jeg burde studere for å kunne jobbe innen HR. Lurer også på om brexit kommer til å påvirke det å studere i europe generelt eller om det bare gjelder storbritannia.

Besvart 28.04.2019 17:46
 

Svar
Hei jente 18 år,

HR-ansvarlige, eller personalsjefer, har forskjellig yrkes- og utdanningsbakgrunn som pedagogikk, økonomi og administrasjon. Mange studerer også organisasjonspsykologi eller liknende. Det er altså ikke nødvendigvis et spesifikt studie du må ha gått for å jobbe med HR, for det er mye som kan være relevant for dette yrket.

Mange læresteder tilbyr egne human resources-studier, som gjerne blander litt av alle fagområdene over, med fokus på HR.

I Tyskland er det flest tilbud på tysk, men noen på engelsk. Hvis du har hatt tysk på skolen har du godt grunnlag til å studere på tysk, og du kan få støtte fra Lånekassen for å gå på språkskole i Tyskland i 3-12 måneder for å bli god nok for å studere på tysk. Dette kan du lese mer om her - Lånekassen lengre språkkurs

I Nederland er det relativt mange tilbud på engelsk, men flest på nederlandsk. Du kan også få støtte fra Lånekassen for å gå på språkkurs i Nederland. Nederlandsk er regnet for å være ganske lett for nordmenn å lære seg.

For informasjon om hvordan du finner studier og hvordan du søker, les mer på ANSAs nettsider om studier i Nederland og studier i Tyskland

Brexit vil kunne påvirke studiesituasjonen i Storbritannia, men vil ikke ha innvirkning på studiemuligheter i andre EU-land.

 

Hilsen ANSA i samarbeid med ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Hvordan velger du riktig utdanning?

Skilt med forskjellige yrker

Når man skal velge utdanning har man ofte mange tanker. Her er rådene om hva du bør tenke på FØR du velger utdanning.

Les mer

Å søke på skole i utlandet

Student i utlandet (www.colourbox.com)

Om du skal søke på studier i utlandet er det flere ting du må huske på. Vi har laget en oversikt over det viktigste.

Les mer

10 steg til utdanning i utlandet

Gutt jobber på skolen (colourbox.com)

Drømmer du om å studere i utlandet? ANSA har hjulpet norske studenter med å realisere denne drømmen i 60 år – her gir de deg sine ti beste tips!

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Studier i utlandet
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om studier i utlandet