Hopp til hovedinnholdet

Kan jeg studere juss i USA?

Gutt 16 år
 

Spørsmål

Hei! Jeg har ett mål å det er å gå på universitet i USA (Juss) men så har jeg lest litt rundt da dette, hvor det står at man trenger en bachelor samt noen språktester osv. Men også er det jo seg sånn at Norge og USA har forskjellige love og regler, men kan jeg ta allikavel ta bachelor i Norge også komme inn der borte eller?

Besvart 15.05.2019 10:46
 

Svar
Hei gutt 16 år,

Det stemmer at man må ha en bachelorgrad for å begynne på jusstudiet i USA. Det er ikke krav om at man har tatt en bachelor i juss, det vil si at du kan ta en bachelor i noe annet, som for eksempel filosofi, politikk eller historie. Det er også mulig å søke med en bachelor fra utlandet. 

Som du skriver så er lovsystemet i USA veldig forskjellig fra det norske. For å jobbe som advokat i Norge må man ha bevilling, og det får du ikke hvis du har utdannelsen din fra USA. Hvis du ønsker å jobbe i Norge bør du derfor ikke studere i USA. 

Det er fullt mulig å reise på utveksling til USA i løpet av jusstudiet i Norge. Det er også mange som reiser til USA for å ta en LLM-grad etter utdannelsen i Norge. LLM er en mastergrad på 1-2 år hvor du spesialiserer deg innenfor et felt. 

Hilsen ANSA i samarbeid med ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

10 steg til utdanning i utlandet

Gutt jobber på skolen (colourbox.com)

Drømmer du om å studere i utlandet? ANSA har hjulpet norske studenter med å realisere denne drømmen i 60 år – her gir de deg sine ti beste tips!

Les mer

Godkjenning av utenlandsk utdanning i Norge

Kan du bruke utdanninga du tek i utlandet, her heime? NOKUT og ANSA kan gi deg svar på godkjenning av utdanning tatt utanfor Noreg.

Les mer

Hvordan velger du riktig utdanning?

Skilt med forskjellige yrker

Når man skal velge utdanning har man ofte mange tanker. Her er rådene om hva du bør tenke på FØR du velger utdanning.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Skolehverdag
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om skolehverdag