Hopp til hovedinnholdet

Hvordan forbedre standpunkt i matte?

Jente 17 år
 

Spørsmål

Hei jeg er en jente på 17 år, går på 2 vgs . Sliter i faget matte . har bare fått 2 ere og en 1. Er så redd for å få 2 til standpunkt, i tillegg så er matte faget i år avgangs fag. Hva burde jeg gjøre? vil heller ikke ta året om igjen. håper dere kan hjelpe meg og gi meg gode tips

Besvart 16.05.2019 13:30
 

Svar
Hei, jente 17. 

Så trist å høre at du sliter med matte. 

Dessverre er det ganske sent på skoleåret nå, og mange er ferdig med de siste vurderingene. Dette betyr at om du stort sett har fått karakterene 2 og en 1, så har du nok rett i at du ligger an til å få 2. Du kan selvfølgelig be om flere vurderinger, men det er ikke sikkert det er nok tid igjen til dette. Det er heller ingen garanti for at du plutselig mestrer faget over natta. 

Dersom du virkelig ønsker å forbedre karakteren din må du nok ta faget om igjen. Man kan ta opp ett fag uten å gå hele året om igjen.

Matte er et fag som krever at man jobber jevnt, og de fleste vil slite med å lære seg alt via et "skippertak". Om du virkelig ønsker å forbedre standpunkt, er det ikke sikkert det finnes andre muligheter enn å ta faget på nytt. Dette betyr også at du må jobbe jevnt med faget, kanskje hver dag. Spør noen du kjenner om de kan hjelpe deg, be læreren din om flere oppgaver, eller hør om foreldrene dine kjenner noen som kan bidra for å øke din forståelse. Faget krever dessverre både mye innsats (og ofte noen tårer) - men om man virkelig jobber med faget, skal man kunne jobbe seg oppover. 

Lykke til! 

Lærer på videregående skole, i samarbeid med ung.no. 

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Du har rett til rådgiving på skolen

Husk avtale hos rådgiveren (ung.no)

Som elev har du rett til hjelp for å finne deg til rette på skolen, og til å ta gode beslutninger og fremtidige yrkes- og utdanningsvalg.

Les mer

Matematikk på videregående – hva skal du velge?

Hva skal jeg velge - mattmatikk (colourbox.com)

T-matte, P-matte, R-matte, S-matte, programfag og fellesfag – det kan være vanskelig å finne veien i mattejungelen. Her får du oversikten, så det blir lettere å velge det som passer best for deg.

Les mer

Matematikkvansker eller dyskalkuli?

Kalkulator, blyant og ei skriveblokk med noen regnestykker (algebra). (www.colourbox.com)

Sliter du veldig med matematikken? Da kan du ha matematikkvansker eller dyskalkuli, og det er hjelp å få.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Skolehverdag
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om skolehverdag