Hopp til hovedinnholdet

Kan jeg studere medisin i Forsvaret?

Jente 17 år
 

Spørsmål

Jeg er 17 år gammel og går første året på videregående, idrettsfag. Jeg ønsker å være i forsvaret etter videregående, og jeg er også interessert i medisin. Har jeg mulighet til å utdanne meg innen medisin i forsvaret?

Besvart 23.05.2019 18:34
 

Svar
Hei

Spennende tanker og planer du har! 

Vi tror nok dessverre ikke du kan studere medisin i Forsvaret. Du kan lese alle tilbudene til utdanning i Forsvaret her, og medisinstudiet er ikke noe de tilbyr. 

Veien til å studere medisin her i Norge, er å ta et av profesjonsstudiene i medisin. Hvis du gjør det og blir lege, tror vi det kan være flere spennende stillinger du kan få i Forsvaret etter det. 

Du vil også ha muligheten til å f.eks være i Forsvaret først, og så forsøke å studere medisin. Men du kan altså, så vidt vi vet, ikke ta medisinstudiet i Forsvaret. 

Du har jo litt tid på å finne dette ut. Ta gjerne kontakt med Forsvaret selv og spør om hvilke utdanningsmuligheter som fins i Forsvaret. De svarer gjerne på dette.

Lykke til :)

Hilsen René,
Utdannings- og jobbrådgiver

I samarbeid med Ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Utdanning i Forsvaret

Militærpoliti ute på kjøretur (colourbox.com)

Vil du få lønn mens du studerer, og ta en utdanning du ikke kan få mange andre steder? Da kan Forsvaret være en mulighet for deg.

Les mer

Dette krever Forsvaret av deg

Løper på tredemølle (colourbox.com)

Hva kreves for å komme inn i Forsvaret? Les om de medisinske, fysiske og formelle kravene som må innfris for å tjenestengjøre.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Utdanning
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om utdanning