Hopp til hovedinnholdet

Hvordan er sjansene for å komme inn i militære etter bruk av narkotika?

Gutt 18 år
 

Spørsmål

Hei. Jeg lurer på hvorvidt alvorligheten i sammenheng med rus og militæret er? I april havnet jeg i en episode der jeg ble tatt for narkotiske stoffer på et russetreff. Jeg ble anmeldt og fikk en bot på 4 000kr. Tidligere har jeg aldri vært involvert i noe liknende eller andre ulovlige saker. Hvordan er sjansene mine for å komme inn på noe som helst i militæret etter denne hendelsen? Jeg skal på grovuttak til kystjeger patruljen 22. Juni, noe jeg åpenbart bare kan drømme om nå... Men er det fortsatt noen muligheter for meg igjen?

Besvart 21.05.2019 21:10
 

Svar
Hei

Ved opptak til Forsvaret går de gjennom den uttømmende politiattesten. I en uttømmende politiattest vil i utgangspunktet alle opplysninger som er å finne om deg i politiets reaksjonsregister fremgå - uansett hvor lenge det er siden disse er begått.

Forsvaret sin hjemmeside står det litt mer om hvordan de vurderer vandelskrav. Der står det om misbruk eller oppbevaring av narkotika og dopingmidler at det nesten alltid er diskvalifiserende. Det ser likevel ut til at de vurderer forholdet nærmere, og at det kommer litt an på hva slags stilling det er snakk om. 

Du bør ta kontakt med Forsvaret for å høre nærmere om dette, så du finner ut av hva du kan forvente deg. 

Hilsen juristen, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Hva kommer på rullebladet (politiattesten)?

Nærbilde av gutt (colourbox.com)

Det er ikke meningen at et lite feilskjær skal forfølge en person livet ut. Derfor er det satt strenge rammer for om politiet kan utlevere opplysninger om deg, og i så fall hvilke opplysninger de kan gi.

Les mer

Dette krever Forsvaret av deg

Løper på tredemølle (colourbox.com)

Hva kreves for å komme inn i Forsvaret? Les om de medisinske, fysiske og formelle kravene som må innfris for å tjenestengjøre.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Rusmidler
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om rusmidler