Hopp til hovedinnholdet

hvis man studerer siviløkonom så får man ikke jobb

Jente 18 år
 

Spørsmål

hei jeg har hørt mange rykter om at hvis man studerer siviløkonom så får man ikke jobb. er det sant??? Jeg vet ikke hva annet jeg vil bli har bare eller mest lyst til å bli siviløkonom.

Besvart 29.05.2019 14:53
 

Svar
Hei


utdanning.no står det at "Arbeidsmarkedet for siviløkonomer er svært allsidig. Mange jobber i det private næringslivet – for eksempel med bank og forsikring, revisjon, i olje- og gassektoren, innenfor reiselivet, i IT-bransjen og med transport og shipping. Andre finner seg arbeid innenfor offentlig forvaltning, i departementer, på universiteter og høgskoler eller i ideelle organisasjoner."

Vi kjenner ikke til at det er spesielt vanskelig å få jobb for siviløkonomer, men arbeidsmarkedet endrer seg jo hele tiden. Du kan eventuelt ta kontakt med interesseorganisasjonen for siviløkonomer, Econa, og høre hva de mener om fremtidsutsiktene. 

Du kan også se på Utdanning.no sin side om fremtidens arbeidsmarked, og søke opp utdanninger innen økonomi. Det kan gi en pekepinn på fremtidens behov. 

Lykke til med utdanningsvalg!

Hilsen utdanningsrådgiveren, Ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Les mer om yrker og utdanning som kan passe deg

Gutt søker på laptopen sin (colourbox.com)

Har du funnet drømmeyrket, men lurer på hvilken utdanning du trenger? På utdanning.no finner du alt du trenger av informasjon om utdanninger og yrker.

Les mer

Hvordan velger du riktig utdanning?

Skilt med forskjellige yrker

Når man skal velge utdanning har man ofte mange tanker. Her er rådene om hva du bør tenke på FØR du velger utdanning.

Les mer

Jeg vet jo ikke hva jeg vil bli!

Jenter tenker (colourbox.com)

Noen ganger virker det som om alle rundt deg vet hva de vil bli når de blir voksne, men faktisk er det slik at de fleste bruker lang tid på å bestemme seg for hva de vil gjøre.

Av ungdomsredaksjonen i ung.no

Les mer

Hvem svarer på spørsmål om skole og utdanning?

Gutt sitter i et klasserom (colourbox.com)

Har du spørsmål om skolen din, rettighetene dine, hvor du skal søke, spesielle tilpasninger, yrkesvalg eller hvilke muligheter som finnes? Disse kan hjelpe deg.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Høyere utdanning
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om høyere utdanning