Hopp til hovedinnholdet

Jeg gruer meg nesten alltid til å gå på jobb

Jente 16 år
 

Spørsmål

Hei, for nesten et år siden fikk jeg jobb. Der jeg jobber kommer jeg kun overens med ett menneske. Vi er to ungdommer som jobber sammen og vi to kommer ikke litt overens. Jeg er alltid redd for å gjøre feil. Og jeg gruer meg hele tiden for å gå på jobb. Hva skal jeg gjøre??

Besvart 30.06.2019 00:07
 

Svar
Hei jente 16 år!

Jeg forstår at dette er en vanskelig situasjon for deg. Når man jobber så vil man gjerne komme overens, og ha det bra sosialt og i arbeidet. 

Jeg tror det er viktig at du setter deg ned og tenker over hva det er som gjør at du føler at dere ikke kommer overens?

Noen ganger så prøver man alt mulig og det går bare ikke, mens andre ganger kan det plutselig løsne etter en stund...

Jeg tror nøkkelen til mye er å prøve å ha en forståelse for den andre og seg selv, og deres felles dynamikk. 

Når det gjelder hva du konkret kan gjøre på arbeidsplassen så kan det å ta det opp med sjefen være en løsning, eller et verneombud på arbeidsplassen. De kan hjelpe deg og det er også anonymt. Hvis du ønsker å fortsette å jobbe der.

Det går også an å snakke med den ansatte du har litt utfordringer med å si at: hei, jeg ønsker at vi skal ha det hyggelig sammen når vi er på jobb. Er det noe jeg kan gjøre for at det skal bli bedre mellom oss? Du kan også snakke med den ene du kommer overens med og si at jeg syns det er litt vanskelig å passe inn sosialt her, har du noen tips?

Hvis du gruer deg veldig til å gå på jobb, så er ikke det en god situasjon for deg. Da kan det være at det er lurt for deg å vurdere å si opp jobben.

Det fins også andre steder man kan jobbe og ha det bra samtidig! Hva med å se på nettet om det er noen andre jobber du heller kunne tenkt deg?

Hvordan du har det i ditt liv, med din mentale og fysiske helse,  og din livssituasjon er viktig!

Her var noen forskjellige muligheter fra min side. Det er ikke enkelt å vite hva en skal gjøre i en slik situasjon. Noen ganger så tar det litt tid før det blir bedre, mens andre ganger så blir det ikke det og man gjøre noe med det.

Ønsker deg lykke til videre, og lykke til i denne jobben eller en eventuelt ny jobb :)

Vennlig hilsen rådgiver innen atferdsvitenskap, ung.no.

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Rettigheter når du jobber

Jente og gutt jobber sammen (colourbox.com)

Feriepenger, arbeidskontrakt og lønn er bare noen av rettighetene du har når du jobber. Her er en oversikt over hva du har krav på som ansatt.

Les mer

Hvordan si opp jobben?

Håndtrykk (colourbox.com)

Skal du si opp muntlig eller skriftlig? Og bør du fortelle arbeidsgiver hvorfor du sier opp? Her kan du lese mer om reglene for oppsigelse.

Les mer

Hva skal vi snakke om?

Usikker jente (colourbox.com)

Er du redd for pinlig stillhet? Gruer du deg til daten fordi du ikke vet hva du skal snakke om? Ung.no gir deg tips til hva du kan snakke om med en du liker!

Av Hege, ungdomsjournalist ung.no

Les mer

Gode råd for sosial omgang

Gutt prater med to jenter (colourbox.com)

Å omgås andre, bli kjent, få venner og kjæreste, kan være vanskelig for mange. Spesielt hvis man er sjenert eller føler at man ikke så lett kommer i kontakt med andre.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Arbeid / jobb
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om arbeid / jobb