Hopp til hovedinnholdet

Hvordan dannes russestyret?

Jente 18 år
 

Spørsmål

Hei, jeg skjønner meg ikke på disse russestyre greiene. Skjønner heller egentlig ikke hvordan man bekrefter at man har gjort en russeknute. De stykemerkene hvor man kan velge russepresident osv, er det kun de som kan bestille det? Eller kan man late som man er det? Hvem går man til når man har gjennomført en russeknute? Hvordan bekrefter man sånt? Hvordan reiser man opp til Stavanger om man skal på russetreffet der oppe? Selvfølgelig når man ikke har en russebuss og er egt en gjeng på 2 stk heheehehhe..

Besvart 15.09.2019 18:51
 

Svar
Hei!

Takk for at du skriver inn til oss her på ung.no

Hvordan det praktiske knyttet til russeknuter og valg av russestyre fungerer, varierer fra skole til skolen og fra sted til sted. Jeg vil anbefale deg å snakke med noen som har vært russ ved den skolen du går på, de vet nok hvordan dette fungerer akkurat på din skole. 

Slik jeg har forstått det, er det ofte slik at russestyret velges i de enkelte klassene. 

Ofte er det slik at når man gjennomfører en russeknute, så må en medruss se at den gjøres for at du skal få den godkjent. Ellers er det russestyret som ofte velger hvilke russeknuter som gjelder og hva man kan knyte i lua når man har gjort en knute. Når man har gjennomført en russeknute kan man gå til "knuteansvarlig" i russestyret om man har en slik ansvarlig. 

De styrkemerkene du snakker om er nok beregnet for de som sitter i russestyret, men om hvem som helst kan bestille de - er jeg usikker på. Jeg vil tro leverandørene av merkene vet dette. Men om du ikke skal sitte i russestyret, er det nok heller ikke vits å bestille akkurat de strykemerkene. 

Det finnes ulike måter å komme seg til Stavanger på, hva som er mest praktisk avhenger av hvor man bor. Til opplysning kan man både ta tog, fly og buss til Stavanger. 

Se gjerne på vedlagte artikler. 

Hilsen ungdomsredaksjonen, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Russetid

Russebil (colourbox.com)

Kan du være russ når du vil? Når starter russetiden? Kan du bestemme selv hvilken farge du vil ha på russeklærne? Og når bør du starte planleggingen av russetiden? Få svarene her!

Les mer

Åtte tips til en bra russefeiring

Russ på sykkel i gata (colourbox.com)

Russetiden skal være en av de beste opplevelsene i livet ditt. Sørg for at den blir nettopp det med disse tipsene.

Skrevet av Hanna, ungdomsjournalist i ung.no

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Russetid
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om russetid