Hopp til hovedinnholdet

Når kan jeg være russ? Hvordan blir man med i en russegruppe?

Jente 17 år
 

Spørsmål

Hei. Jeg er ei jente på 17 år som nå går vg2 helseservicefag. Først og fremst lurer jeg på om man i det heletatt kan bli russ i 2020, eller om det ikke går fordi det ikke er avsluttende? Kjæresten min som også går vg2 på en annen linje, -skal bli russ nå. Jeg har utrolig lyst til å være russ med han, men han har en egen gruppe, og jeg har ingen å være russ med..hva skal jeg gjøre med det?

Besvart 15.09.2019 20:18
 

Svar
Hei

Jeg legger ved en artikkel under med informasjon om når man kan starte russetiden. 

Det er forståelig at det er vanskelig med det sosiale også, og at dette stresser deg. Husk at det er mye press rundt det å ha en gruppe, men at det kan være like fint å være alene og heller bli med andre grupper når det passer en! 

Hvis du likevel ønsker å finne en gruppe, har jeg noen tips. Du bør ta initiativ og vise at du er interessert i å være med. Start samtaler med mennesker du tror du liker, og still åpne spørsmål. I en gruppe må du kanskje bruke litt tid på dugnader og lignende, så vis gjerne at dette er noe du ønsker gjennom samtalen! Artikkelen om venner gir flere råd.

Lykke til! 

Ungdomsredaksjonen, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Russetid

Russebil (colourbox.com)

Kan du være russ når du vil? Når starter russetiden? Kan du bestemme selv hvilken farge du vil ha på russeklærne? Og når bør du starte planleggingen av russetiden? Få svarene her!

Les mer

Vanskelig å få nye venner? Ta det første steget!

Skoleelever sitter på en benk (colourbox.com)

Hva gjør du når du kommer til et helt nytt sted, uten venner, der alt er nytt? Venter du på at noen skal kontakte deg eller prøver du å ta kontakt selv? Les hva ungdommen mener her:

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Russetid
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om russetid