Hopp til hovedinnholdet

Hva er en nøytral tattovering om man har i forsvaret?

Gutt 17 år
 

Spørsmål

Hei. Jeg har planlagt tatovering ganske lenge og er veldig bestemt på å skaffe en. Tatoveringen jeg tenker på vil være synlig på hånda og oppover armen. Er dette dumt hvis jeg vil inn i forsvaret? Konseptet jeg har tenkt litt på er en ulv på hånda, med fjell og trær i bakgrunnen som skal stige oppover armen. Dette strider vel ikke imot noe? Isåfall, hva er en ‘’nøytral’’ tatovering som man kan ha selv om man er i forsvaret? Takk for svar

Besvart 27.09.2019 14:57
 

Svar
Hei gutt 17 år!

Så spennende med tatovering! Den hørtes veldig fin ut synes jeg! 

Det høres ut som at du har tenkt mye igjennom både motiv også hvilken "konsekvenser" valget eventuelt vil få for deg. 

Jeg tenker når det gjelder forsvaret og tatovering, så kan du også ta kontakt med dem direkte og spørre om de har noen anbefalinger/restriksjoner gjeldende kropps - dekor/kunst. Jeg vet at det kan være rettningslinjer på piercinger, men tatovering er jeg usikker på.

Når det gjelder råd generrelt så kan jeg fortelle deg litt om plassering og hva man kan anbefale: gjeldende plassering av kropps kunst så kan det være noen som har noen meninger om dette, og visse arbeidsplasser senere kan foretrekke at man kanskje ikke har mange synlige tatoveringer. Derimot så kan man ikke nekte noen en jobb hvis de har tatoveringer.

Ofte så ser man at mennesker som er personlig interessert i kropps kunst, kan velge å ha det på steder som de kanskje KAN skjule om de vil. Noen velger å ha tatovering som kan bli skult av en langermet genser. Man pleier å si at ansikt, hals, hode,  og der huden er synlig ved brystet/skuldre, og også for noen hender, er steder man bør tenke seg ekstra nøye om før man får en tatovering. Det er jo noe som har blitt mer og mer vanlig, men noen kan ha "negative" assosiasjoner til dette.

Nå er det din kropp og ditt valg. Men jeg tenker også at det er lurt å tenke på hva du vil i framtiden og hva som er viktig for deg.

Når det gjelder et nøytralt motiv; så er det ofte ting som ikke kan rettes til personer/steder/hendelser/grupper eller andre ting. Dette gjelder kanskje ofte spesielt negative hendelser eller sterke synspunkter. 

Jeg tenker personlig, men dette blir jo synsing, at motivet du ønsker deg ikke har noen av disse tingene og at det har andre motivasjonsfaktorer som at du synes at det er fint og kanskje har en egen personlig mening bak de. 

Når det gjelder tatovering, så anbefaler jeg deg å generelt å ha tenkt nøye igjennom det. Det finnes muligheter for å få det fjernet idag, men det er ofte mer smertefullt enn å ta den, og også ganske så dyrt! 

Ønsker deg lykke til både med valg av tatovering og i forsvaret :)

Vennlig hilsen rådgiver innen atferdsvitenskap, ung.no.

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Utdanning i Forsvaret

Militærpoliti ute på kjøretur (colourbox.com)

Vil du få lønn mens du studerer, og ta en utdanning du ikke kan få mange andre steder? Da kan Forsvaret være en mulighet for deg.

Les mer

Sesjon - ditt første fysiske møte med Forsvaret

Mann i militæruniform (colourbox.com)

Sesjonen er ditt første fysiske møte med Forsvaret. Alle gutter og jenter med norsk statsborgerskap og bostedsadresse i Norge må fylle ut en egenerklæring først så Forsvaret kan plukke ut hvem som skal på sesjon.

Les mer

Tatovering - er det farlig?

Tatovering (colourbox.com)

De aller fleste får ingen hudreaksjoner av å tatovere seg, men det er likevel viktig å være klar over at det fins flere mulige hudproblemer som kan oppstå.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Lov og rett
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om lov og rett