Hopp til hovedinnholdet

Hvordan russ skal jeg være?

Jente 17 år
 

Spørsmål

Hei. Jeg går vanlig studiespesialiserende, 3 årig. Jeg har programområde språk, samfunnsfag og økonomi. Valgfagene mine er psykologi, rettslære og økonomistyring. Spørsmålet mitt er hvilken farge jeg kan ha i russetida? Siden jeg går allmennfag tenker jeg rød, men pga økonomifagene er jeg heller blå? Jeg vet man egentlig kan velge selv, men vet liksom ikke helt va som er sosialt akseptabelt. Jeg har veldig lyst å være blåruss, men holder det å ha økonomi som valgfag og programområde?

Besvart 29.09.2019 13:53
 

Svar
Hei!

Takk for at du skriver til oss. 

Jeg skjønner at detter er forvirrende! 

Det er vanskelig å si hvilken farge som er sosialt akseptert, da reglene i forhold til farger varierer fra sted til sted. Jeg fant en liten oversikt som du kan ta en titt på her

Mitt beste tips er å snakke med noen som har hatt samme fagkombinasjon som deg og finne ut hva som er vanlig. Slik jeg har forstått det kan du være rød- eller blåruss. 

Se gjerne på vedlagt artikkel. 

Hilsen ungdomsredaksjonen, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Russetid

Russebil (colourbox.com)

Kan du være russ når du vil? Når starter russetiden? Kan du bestemme selv hvilken farge du vil ha på russeklærne? Og når bør du starte planleggingen av russetiden? Få svarene her!

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Russetid
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om russetid