Hopp til hovedinnholdet

Jeg er stresset for russetiden.

Jente 13 år
 

Spørsmål

Hei jeg er 05 altså født i (2005) og går i 9.kl. Jeg har et problem med at jeg tenker på russetida alt nå.. har bare 1 god venninne på ungdomskolen ellers snakker jeg neste ikke med noen andre. Vil bare være med hun da. Men hun vil ikke være russ på vidregående så er redd jeg ikke får vært russ noe jeg veldig vil selvom det er et par år til vet at mange begynner planlegging 1året på VGs. Så er skikkelig stressa. Takk på forhånd <3

Besvart 29.09.2019 14:57
 

Svar
Hei

Takk for spørsmål og at du henviser deg til ung.no!

Det er mange unge som stresser over russetiden, kanskje mange år før den egentlig begynner. Jeg anbefaler deg å ta det helt med ro. Som du selv sier går du bare i 9.klasse, og da er det hele 4 år til du går i 3.klasse på videregående. 

Selv om mange begynner å planlegge russetiden sin tidlig, bør du ikke bekymre deg over dette før du i hvert fall har begynt på videregående. Da vil de aller fleste bli kjent med mange du mennesker og danne nye vennegrupper, som senere kan bli en russegruppe. Fokuser derfor på å skaffe deg en større vennekrets når du begynner på videregående, ettersom det da vil være naturlig at dere senere danner en russegruppe sammen senere. 

Lykke til!

Hilsen ungdomsredaksjonen, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Russetid

Russebil (colourbox.com)

Kan du være russ når du vil? Når starter russetiden? Kan du bestemme selv hvilken farge du vil ha på russeklærne? Og når bør du starte planleggingen av russetiden? Få svarene her!

Les mer

Økonomitips for russen

Russ og økonomi (ung.no)

Russ i år, eller kanskje i gang med å planlegge russetida neste år? Her er noen gode tips du bør ta med deg på veien.

Les mer

Redd for å bli alene i russetiden?

Ungdommer med røde og blå russebukser. (www.colourbox.com)

Har du ingen eller få venner på skolen din, og er redd for å bli alene eller føle deg utenfor i russetiden? Sjekk våre tips til hva du kan gjøre.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Aldersgrenser
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om aldersgrenser