Hopp til hovedinnholdet

Bestilte russepasset uten å vite det. Hva gjør jeg?

Jente 18 år
 

Spørsmål

Hei Jeg og mine venner satt å snakket om russetiden og festing. Så fortalte en av venninnene mine om russepasset på russepasset.no. De skulle bestille, og jeg gikk inn også. Jeg hadde egentlig ikke bestemt meg for om jeg skulle bestille, men fylte ut og skulle se hva den totale prisen ble. Jeg fylte ut personlig info, og gikk videre. Uten videre forvarsel hadde jeg bestilt russepasset. Ingen steder stod det at det var fakturabetaling, og jeg tenkte jeg ville komme til en side med kortinformasjon, siden det ikke stod oppgitt pris på siden for bestilling. Likevel hevder russepasset at min bestilling er bindende. Jeg har kontaktet dem, i forsøket på å forklare og oppklare situasjonen, men de ønsker ikke å kansellere bestillinga. Jeg kontaktet dem nesten med en gang. Jeg har ikke økonomi til å betale dette, og må prioritere bolig og andre utgifter. Er det mulig at de har manglende informasjon om betaling og pris, eventuelt at angreretten skal gjelde for dette? Håper dere kan ordne dette.

Besvart 14.10.2019 16:00
 

Svar
Hei

Ettersom du er over 18 år, kan du lovlig inngå kjøp der du betaler med faktura.

Det er imidlertid sånn at du skal forstå at du inngår en avtale som koster penger, og du skal få viktige opplysninger om innholdet i avtalen ved bestilling. Det er nettsiden som må vise til deg at de har gitt alle opplysninger ved bestilling og at dere har en bindende avtale. Du kan be om dokumentasjon på det.

Det kan være at det ikke er angrerett her fordi det gjelder fritidstjenester som skal skje innen et gitt tidsrom.

Ta uansett kontakt med nettsiden igjen, og forklar ditt syn på saken.

Vennlig hilsen
Forbrukerrådet i samarbeid med ung.no

Forbrukerrådet er en interesseorganisasjon som arbeider for et forbrukervennlig samfunn, og vi hjelper deg med å løse ditt forbrukerproblem gjennom råd, veileding og mekling hvis du og selgeren blir uenig. 

Du finner mer informasjon på forbrukerrådet.no

Følg oss på facebook/forbrukerradet og twitter/forbrukerradet 

Fikk du svar på det du lurte på?

Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Russetid
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om russetid