Hopp til hovedinnholdet

Er kjemi, matte S2 og tysk gode programfag hvis jeg vil bli siviløkonom?

Gutt 19 år
 

Spørsmål

Hei! jeg droppet ut på 3 året mitt på studiespesialiserende retning. Men jeg vurderer å ta ferdig siste året for så å ta utdanning som siviløkonom. Jeg vil da ta ferdig det som var påbegynt av valgfag altså kjemi 2, matematikk s2 og må ha tysk 1+2 pga jeg ikke hadde fremmedspråk på ungdomskolen. Jeg lurer da på om det vil være en dårlig ide å ha disse valgfagene når jeg skal velge denne utdanningen. Og om det i det hele tatt vil være noe god ide med tanke på at jeg vil ligge to år bak skjema på en måte. Lurer også på om det vil være vanskelig for meg som en siviløkonom å få jobb dersom jeg kommer til det punktet.

Besvart 16.10.2019 14:47
 

Svar
Hei. Så spennende du vil bli siviløkonom!

Noen siviløkonomstudier krever at du har enten R1 eller S1+S2 for å komme inn på studiet. Jeg forstår det slik at du har valgt gode valgfag hvis du skal velge denne utdanningen. Men hvis du ikke har hatt S1, må du nok også ta dette. På denne nettsiden finner du en oversikt over skoler som tilbyr utdanningen og hvilke opptakskrav de har og hva snittet var i fjor. 

Jeg synes det er supert at du ønsker å fullføre videregående, slik at du kan studere. Når du starter på universitetet vil du oppdage at folk på studiet ditt er i alle mulige aldere. Mange bruker lang tid på å finne ut av hva de ønsker å studere. Ikke la det stoppe deg å studere selv om du ikke studerer etter videregående. 

På utdanning.no står det at "Arbeidsmarkedet for siviløkonomer er svært allsidig. Mange jobber i det private næringslivet – for eksempel med bank og forsikring, revisjon, i olje- og gassektoren, innenfor reiselivet, i IT-bransjen og med transport og shipping. Andre finner seg arbeid innenfor offentlig forvaltning, i departementer, på universiteter og høgskoler eller i ideelle organisasjoner."

Vi kjenner ikke til at det er spesielt vanskelig å få jobb for siviløkonomer, men arbeidsmarkedet endrer seg jo hele tiden. Du kan eventuelt ta kontakt med interesseorganisasjonen for siviløkonomer, Econa, og høre hva de mener om fremtidsutsiktene. 

Du kan også se på Utdanning.no sin side om fremtidens arbeidsmarked, og søke opp utdanninger innen økonomi. Det kan gi en pekepinn på fremtidens behov.

Hvis du trenger videre hjelp, kan du også kontakte karrieresenteret i fylket ditt. De gir gratis utdanning- og jobbveiledning til alle over 19 år. Jeg håper svaret var til hjelp, og ønsker deg lykke til! Heier masse på deg :-) 

Vennlig hilsen 

UngInfo i samarbeid med ung.no 

UngInfo er et informasjonssenter for alle under 27 år. 

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Hva vil det si å være privatist?

skriver (colourbox.com)

Mangler du fag fra videregående skole, eller vil du forbedre karakterene kan du ta fag som privatist. Men hvordan gjør man det? Og har du krav på undervisning?

Les mer

Opptakskrav til høyere utdanning

En matteprøve ligger på bordet sammen med en blyant og en kalkulator

Lurer du på om du trenger noen spesielle fag eller karakterer fra videregående for å komme inn på drømmestudiet? Eller bare lurer du på hva som er lurt å velge? Her får du en liten oversikt som kan hjelpe deg.

Les mer

Privatist - hvordan lære pensum før eksamen?

Gutt på biblioteket (www.colourbox.com)

Som privatist har du ikke krav på undervisning i faget. Likevel finnes det flere privatskoler du kan betale for undervisning, eller du kan velge å lese selv. Her får du tipsene.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Arbeid / jobb
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om arbeid / jobb