Hopp til hovedinnholdet

Er det mulig å være på buss og få gode karakterer?

Jente 16 år
 

Spørsmål

Hei! Jeg har fått spørsmål om å være med på russebuss. Vennene mine er også med på den og jeg har veldig lyst til å være med. Det jeg bekymrer meg litt for er skole- er det mulig å få gode karakterer om man er med på buss? Da blir det jo mye jobbing med bussen for å tjene pengene.... jeg må betale alt selv selvfølgelig. Her en drøm om å komme inn på medisinstudie og da trenger jeg toppkarakterer.

Besvart 21.10.2019 08:26
 

Svar
Hei jente (16)

Det er absolutt mulig å få gode karakterer selv om man er med på buss, men det krever mer av deg. Det er altså en utfordring som betyr at du må planlegge tiden din godt og sette grenser. 

Det er veldig mange som jobber ved siden av vgs og klarer det helt fint, men det er opp til deg og dine evner og om du har energi til å gjøre det. Du kan jo snakke med foreldrene dine, for de kjenner deg godt. Du kan også eventuelt lage en avtale med dem om at de skal hjelpe deg å sette av tid til lekser og å tjene penger til bussen. 

Du kan også si til jentene på bussen at du gjerne vil være med, men at du ikke kan ta på deg så mye ansvar fordi du skal fokusere på studiene. Så lenge du er ærlig fra start blir det enklere for dem å planlegge slik at du er med på bussen, men ikke får flere oppgaver enn du klarer å takle. I russetiden kan du også ha det gøy og rulle, men passe på at du ikke drikker for mye til at du klarer å gjøre lekser dagen derpå. 

Tenker du at det blir for vanskelig å gjøre begge deler og at du må prioritere studier så er jeg sikker på at vennene dine kommer til å forstå. Russetiden går fort over og det er dumt å la hele medisindrømmen gå til spille på grunn av at du ville ha buss da du gikk på videregående. Du kan også være russ uten buss og du får helt sikkert rulle med dem av og til uten å være med på bussen. 

Lykke til!

Hilsen ungdomsredaksjonen, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Jeg vil ikke være russ - hva skal jeg si?

Gutt som ikke vil være russ

"Hei. Jeg er egentlig russ neste år, men har ikke lyst til å bruke masse tid og penger på russetiden. Faktisk vet jeg ikke om jeg vil være russ i det hele tatt. Er det noe galt med meg? Ingen tenker jo sånn(...)".

Les mer

Smart å vite om russebil og russebuss

Russebil (colourbox.com)

Når russetida nærmer seg er det mange som vurderer å skaffe seg russebil eller russebuss. Det kan være kjempemorsomt og veldig sosialt, men husk å sette deg inn i regelverket - ellers kan det hende bilen eller bussen ikke kommer på veien i det hele tatt!

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Russetid
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om russetid