Hopp til hovedinnholdet

Hvordan kan jeg hjelpe en venn som bor i England?

Jente 15 år
 

Spørsmål

Hei, jeg har en venn som bor i England (Manchester) og hans familie flytter fra han slik at han blir hjemløs. Er det noe vi i Norge kan gjøre for at han skal ha et trygt sted å bo, eventuelt om han kan få mulighet å flytte til Norge? Der han bor er det farlige folk som er ute etter han, og jeg vil bare at han skal være trygg og få hjelpen han trenger! Hvordan kan jeg hjelpe han?!

Besvart 15.10.2019 21:23
 

Svar
Hei!

Det vil dessverre ikke være så lett å svare på dette spørsmålet, men jeg skal forsøke og gi deg noen råd til hva du kan gjøre nå som venn i Norge.

  • Har du muligheten til å snakke med noen voksne her i Norge som kan støtte deg og som du kan fortelle saken til? Det vil hjelpe deg å drøfte dette med noen nær deg. Du kan for eksempel snakke med en i familien din eller en lærer. 
  • Støtt vennen din i England. Fortell at du er der og at du vil lytte til han. Du kan nok dessverre ikke gjøre så mye med dette fra Norge, men du kan forsøke å oppfordre vennen din til å ta kontakt med en voksen han stoler på. 
  • Barn som blir hjemløse skal ha et sted å bo. Dette gjelder også i England. Derfor må du høre om vennen din kan snakke med kommunen han bor i eller søke hjelp gjennom skolen dersom han går på skole. 
  • Han kan også kontakte politiet i Manchester og fortelle at han trenger hjelp.  

  • Det er dessverre ikke slik at han kan komme å bo i Norge uten noen ting å gjøre her, eller uten penger til og overleve, men han kan selvsagt søke seg inn på skole, eller få en jobb. Da vil det være lettere å få oppholdstillatelse.

Det viktigste du kan gjøre er å være der som venn og vise at du bryr deg med å spørre hvordan han har det. 

Lykke til! 

Vennlig hilsen helsesykepleier

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Vennen min har det vanskelig - hvordan kan jeg hjelpe?

Trøster venninne (colourbox.com)

Ser du at en av vennene dine har det vanskelig? Har en venn betrodd seg til deg om noe som gjør deg bekymret? Slik kan du hjelpe.

Les mer

Snakk med foreldrene dine om vanskelige ting

Jente prater med faren sin (colourbox.com)

Gruer du deg til å snakke med foreldrene dine om vanskelige ting i livet ditt? Kanskje er du redd for hvordan de skal reagere? Her får du tips til hvordan du kan gå fram.

Les mer

Å søke på skole i utlandet

Student i utlandet (www.colourbox.com)

Om du skal søke på studier i utlandet er det flere ting du må huske på. Vi har laget en oversikt over det viktigste.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Vennskap
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om vennskap