Hopp til hovedinnholdet

Jeg vet ikke om jeg skal bli værende i russegruppen min.

Jente 16 år
 

Spørsmål

Jeg går i 1.klasse på vgs,og vi er ca 23 jenter som har startet opp en russegruppe.Jeg ble med i gruppen fordi jeg trodde vi bare skulle begynne litt smått med planlegging av russetiden,men nå som jg har vært på noen møter ogsånt,så har jo folk begynt å finne sponsorer og tenker at vi skal begynner å selge dopapir osv allerede nå.Jeg syns ærlig at det er veldig tidlig å starte med alt nå, og jeg synes de andre jentene tar det så sykt seriøst allerede.Jeg vil liksom være med i gruppa fordi ca alle vennene mine som jeg er med daglig er med,men jeg synes d blir så stress når vi skal begynne med alt på en gang nå,vi har jo bare gått på vgs i ca 2 mnd.Så jeg vet ikke hva jeg skal gjøre, fordi jeg vil jo være med,men samtidig har jeg litt lyst å droppe ut av gruppa siden de tar det så seriøst allerede i 1.klasse.Jeg skjønner at man må starte tidlig for å få inn nok penger til buss og alt det der, men SÅ tidlig som nå? Jeg føler jeg er den eneste i gruppa som syns det er tidlig.Hva skal jeg?

Besvart 20.10.2019 01:56
 

Svar
Hei

Takk for spørsmål og at du henviser deg til ung.no!

Du befinner deg i en situasjon mange unge kjenner seg igjen i. Russetiden er veldig individuell, og omfanget varierer mye fra person til person/gruppe til gruppe. Du skriver selv at du synes det er litt vel tidlig å begynne planleggingen allerede i 1.vgs. Dette er derimot normalt for flere av de store gruppene. Opptjening av penger, sponsorer og samarbeid krever mye tid og planlegging, så mest sannsynlig vil gruppen din begynne allerede nå for å være på den sikre siden. 

Det er vanskelig å fortelle deg om du bør bli værende i gruppen din eller ikke. Med tanke på at de fleste av vennene dine er med i denne grupper, vil du være sikret en sosial russetid med folk du kjenner og er glad i. På en annen side er det fullt mulig å bli kjent med andre mennesker, utvide vennekretsen sin og bli med i en grupper som tar russetiden litt mindre seriøst. 

Det beste du kan gjøre er nok å ta tiden til hjelp og se an hvordan gruppen utvikler seg. Om dere planlegger å kun tjene penger dette året, er vel ikke det det verste scenarioet. Om ting derimot blir mer seriøst, bør du vurdere å snakke med venninnene dine om situasjonen. Forklar dem hvordan du opplever det hele. Sammen kan dere forsøke å komme frem til en løsning som fungerer for alle. 

Lykke til!

Hilsen ungdomsredaksjonen, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Russetid

Russebil (colourbox.com)

Kan du være russ når du vil? Når starter russetiden? Kan du bestemme selv hvilken farge du vil ha på russeklærne? Og når bør du starte planleggingen av russetiden? Få svarene her!

Les mer

Jeg vil ikke være russ - hva skal jeg si?

Gutt som ikke vil være russ

"Hei. Jeg er egentlig russ neste år, men har ikke lyst til å bruke masse tid og penger på russetiden. Faktisk vet jeg ikke om jeg vil være russ i det hele tatt. Er det noe galt med meg? Ingen tenker jo sånn(...)".

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Russetid
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om russetid